Švajcarci u Srbiji: Još 100 programera

Švajcarska softverska agencija Namics proširiće poslovanje u Srbiji otvaranjem radnih mesta za više od 100 softverskih inženjera u naredne četiri godine.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

11:56

Švajcarci u Srbiji: Još 100 programera
Foto: Thinkstock

Ova odluka je usledila nakon analize poslovanja u prethodne dve godine.

"Cilj prilikom dolaska u Srbiju bio je da do decembra 2017. zaposlimo oko 50 inženjera. Međutim, nakon dve godine poslovanja odlučili smo da povećamo broj radnih mesta“, objašnjava Ketrin Simon, direktorka Namicsove kancelarije u Beogradu.

Kako je istakla, na njihovu odluku uticali su velika potražnja na tržištu, dobri poslovni rezultati u prethodnoj godini, uspešna realizacija projekata, ali pre svega kvalitet stučnjaka na koji smo naišli u Srbiji

"Ova investicija će dodatno povezati naša dva tržišta i dokaz je dobre saradnje srpske i švajcarske privrede. Namicsovo poverenje je još jedan od primera koji pokazuje da Srbija treba da bude ponosna na svoje softverske inženjere i ugled koji oni imaju na međunarodnom tržištu”, ističe Ana Grujović, izvršna direktorka Švajcarsko-srpske privredne komore.

U fokusu softverskih inženjera biće rad u Java, Front End i .NET tehologijama, kao i formiranje tima za razvoj mobilnih aplikacija.

Ovo akcionarsko društvo zapošljava više od 500 profesionalaca u Beogradu, Cirihu, Sent Galenu, Minhenu, Frankfurtu i Hamburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: