"Brojali ste i prodaju Delte, a porez kiparski"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da su brojevi ponekad varljivi odgovarajući na tvrdnje poslanika SDS-NPS Marka Đurišića o iznosu investicija.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

08:26

Foto: Thinkstock

To se odnosilo na to da su strane investicije od 2008. do 2011. bile daleko veće nego nakon 2012.

"To je zato što se u njih ubrajali i prodaju Delte Delezu za 1,3 milijarde evra, što je u toj nesrećnoj godini prikazano kao investicija, a porez pri tome kiparski", naveo je Vučić.

Takođe, dodao je, ranije su vlasti prikazale kao dobru investiciju i prodaju NIS-a, primetivši da je time "sve rasprodato", a da je njemu ostalo da nekome pokuša da proda Resavicu.

"Što bi rekao Palma (Dragan Marković, JS), Vučiću, ostalo ti je da uzmeš konopče i obesiš se posle dnevnika."

Nasuprot tome, dodao je, "Mi smo uspeli da napravimo normalniju državu i da dođemo do dve milijarde evra investicija bez ijedne prodaje".

"Ne bih se hvalio investicijom da smo prodali Telekom. To što dođe od aerodroma odvojiću od investicija. Prave investicije su grinfild i braunfild ulaganja", objasnio je naglasivši da njemu ekonomija ne unosi pesimizam i crne slutnje, kao što to čini problem s Kosovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: