Na dan rudara: 70 odlazi u penziju

Na dan rudara, 6. avgusta, u penziju odlazi 71 rudar iz devet rudnika Javnog preduzeća za podzemnu eksplotaciju uglja.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

13:26

Na dan rudara: 70 odlazi u penziju
Foto: Thinkstock

Najviše rudara, njih 20, u penziju odlazi iz Rudnika "Rembas", najvećeg i najstarijeg u JP PEU, izjavio je koordinator za informisanje u Sindkatu JP PEU Dragan Simić.

Reč je o zaposlenima u JP PEU koji su stekli uslove za penziju između dva Dana rudara, objasnio je Simić.

Iz Ibarskih rudnika u penziju odlazi osam, iz Vrške čuke tri, iz Štavlja šest, iz Jasenovca četiri, iz Rudnika Soko devet, Lubnice šest, Bogovine 11 i Aleksinačkih rudnika četiri, naveo je Simić.

Od 71 rudara koji odlazi u penziju sedam je žena, svečani ispraćaj će biti 6. avgusta, a po tradiciji tog dana Sindikat će penzionisanima pokloniti ručne satove i "zaželeti im zdravlje i dug život".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

5 h

Podeli: