Penzioneri peticijom protiv poreza

Udruženje sindikata penzionera Srbije najavilo je da će 1. septembra organizovati potpisivanje peticije za ukidanje Zakona o porezu na imovinu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2015.

14:27

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Reč je o zaikonu kojim je porez na kuće i stanove povećan do 80 odsto.

Na konferenciji za novinare, predsednik tog udruženja Milorad Vujasinović rekao je da je značajno povećanje poreza na imovinu "finansijski opteretilo građane i u celoj populaciji napravilo probleme".

Vujasinović je istakao da je potrebno napraviti novi zakon koji bi kod određivanja poreza uzeo u obzir i prihode poreskog obveznika, kako bi ; siromašniji mogli da plate porez.

Potpisivanje peticiju protiv Zakona o porezu na imovinu, kako je rekao, biće organizovano u svim opštinskim većima sindikata u Srbiji i trajaće do 1. oktobra, kada će biti organizovan protest tokom kojeg će peticija biti dostavljena Skupštini Srbije, ali i predsednicima Republike i Vlade Srbije.

Nadam se da ćemo skupiti 40.000 do 100.000 potpisa, kako bi uspeli da izmenimo zakon, rekao je Vujasinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: