Slovenci se protive privatizaciji

Nastavku postupka privatizacije kojim je obuhvaćeno 15 slovenačkih preduzeća, u kojima udele ima država, protivi se 65 odsto Slovenaca.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 22.01.2015.

14:16

Default images

Ovo je pokazalo istraživanje javnog mnjenja koje je objavio ljubljanski nedeljnik "Mladina".

Prodaju podržava 28 odsto ispitanih, a rezultati anketa ukazuju i na to da je broj onih koji su protiv privatizacije sve veći.

Na pitanje podržavaju li prodaju Telekoma Slovenije, koja je već u postupku, negativno je odgovorilo 70 procenata ispitanika, dok su privatizaciji načelno naklonjeniji birači desnih opcija - birači levice većinom su protiv, ili rezervisani.

Vlada premijera Mire Cerara ovih dana odlučuje o novoj strategiji privatizacije koja izaziva velike političke polemike, a prikupljaju se i potpisi za dve peticije - jedne protiv privatizacije, a druge za privatizaciju.

Kako prenosi Hina, premijer namerava da dovrši privatizaciju 15 firmi i banaka koju je započela pređašnja vlada Alenke Bratušek, dok će pri budućim privatizacijama biti znatno oprezniji.

Cerarova vlada je novom strategijom upravljanja državnim preduzećima kao cilj istakla potrebu da one udvostruče svoju profitabilnost, koja do sada nije bila zadovoljavajuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: