Predomislili se? VINCI bira CG

Francuska kompanija VINCI zainteresovana je za aerodrome u Crnoj Gori, prenose regionalni mediji.

Region

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

14:20

Default images

"Jedna od ključnih pretpostavki u težnji da postanemo visokoprestižna turistička destinacija u Evropi je kvalitetna saobraćajna dostupnost i unapređenje standarda avio usluga", rekao je predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović u razgovoru sa Nikolom Notebartom, predsednikom francuske Vinci grupe AIRPORT - jednim od vodećih operatora za upravljanje aerodromima u svetu.

“Na taj način frekvenstnost letova biće povećana, a Crna Gora dostupnija za turiste i posetioce, što će otvoriti pespektivu za dolazak novih investitora" , naglasio je Đukanović .

Predstavnici Vinci grupe iskazali su zainteresovanost za uspostavljanje partnerstva sa aerodromima u Crnoj Gori i pružanje usluga po najvišim standardima u regionu i Evropi. Njihovo angažovanje, kako su istakli, ispratila bi i marketinška kampanja, koja bi Crnu Goru promovisala investitorima, turistima i posetiocima.

Na sastanku je dogovoren nastavak komunikacije sa resornim ministarstvom, u cilju detaljnijeg sagledavanja ponude i mogućnosti za partnerstvo.

Vinci grupa je operator na 24 svetska aerodroma, sa prometom od 40 miliona pitnika, a realizovala je brojne projekte u SAD, Rusiji, Francuskoj, Portugaliji, Velikoj Brirtaniji i regionu.

Podsetimo, kako je nedavno pisao list Politika, francuska kompanija VINCI zainteresovana je za aerodrom "Nikola Tesla" u Surčinu.

List je tada naveo da detalji za sada nisu poznati, za sada se ne zna da li će se i drugi investitori pojaviti onog momenta kada se obznani da je aeroddrom "Nikola Tesla" spreman za privatizaciju ili za davanje eventualnih koncesionih prava, što je izglednije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: