Novi vlasnik Bitoljske mlekare

Bitoljska mlekara IBM dobila je novog većinskog vlasnika, koji je za 75 odsto udela u toj kompaniji platio 26,7 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2007.

17:10

Default images

Makedonski sajt Netpres (netpress.com.mk) navodi da je neposredno pred zatvaranje berze danas istrgovano 80.887 akcija mlekare, ali da za sada na portalu Makedonske berze nema zvanične informacije o tome ko je novi vlasnik.

Kupovinom akcija novi vlasnik ima dvotrećinsku većinu u kompaniji i sve strateške odluke može da donosi sam bez uticaja drugih akcionara.

Hrvatska prehrambena industrija Vindija iz Varaždina je pre nekoliko meseci pregovarala o preuzimanju IMB mlekare iz Bitolja, ali je konačno preuzimanje zastalo posle informacija u medijima da ta mlekara vredi mnogo više.

Za kupovinu mlekare bili su zainteresovani i fond Salford, Laktalis (Lactalis) i Megle, piše štampa u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: