Stanivuković najavio štednju, a zapošljava koordinatora za društvene mreže

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, po preuzimanju funkcije, najavio je reorganizaciju gradske uprave.

Region

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2021.

08:42

Stanivuković najavio štednju, a zapošljava koordinatora za društvene mreže
Foto: Ranko Cukovic/ZIPA PHOTO/ATAImages/Profimedia

Kao cilj navedeno je smanjenje zaposlenih i ušteda u budžetu, kao i ukidanje raznoraznih pozicija, gde su angažovani savetnici i koordinatori. Međutim, pola godine od tog obećanja ne vidi se drastičan zaokret.

Za 16 dana u ovom mesecu raspisana su četiri konkursa putem kojih će biti zaposleno više od 20 radnika u Gradsku upravu, piše Kapital i dodaje da je pojedina radna mesta za koja je raspisan konkurs, Stanivuković "izmislio".

Tako je nedavno prvo dopunio Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mesta gde je dodao radno mesto za koordinatora društvenih mreža, a zatim raspisao i konkurs za popunu tog mesta.

Tinejdžer dobio posao obnove Petrinje - bez javnog konkursa?

Prema novoj sistematizaciji, zadatak budućeg koordinatora je da učestvuje u izradi i ažuriranju internet stranice Grada Banjaluka, daje predloge za unapređenje promocije aktivnosti Grada putem društvenih mreža, ažurira informacije o Gradu koje se objavljuju na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

"Radno mesto koordinatora za društvene mreže je novosistematizovano radno mesto, koje je trenutno upražnjeno, te je iz tog razloga i raspisan Javni konkurs, radi njegove popune. Ono je sistematizovano zbog povećanog broja aktivnosti Gradske uprave i samim tim objava na društvenim mrežama, a s ciljem što boljeg informisanja građana, kao i promocije grada Banjaluke", kažu iz Gradske uprave.

Inače, sem ovog radnog mesta, izmenom sistematizacije gradonačelnik je otvorio i radna mesta stručnog savetnika komunalne policije.

Iz Transparensi internešenala (TI) podsećaju kako je gradonačelnik, pogotovo za vreme dok je bio odbornik i narodni poslanik isticao preveliki broj zaposlenih u Gradskoj upravi, pa im ostaje nejasno čemu potreba za novim radnicima.

Opet, ističu, treba imati u vidu i transparentnost nove Gradske uprave.

Prosečan mito u Srbiji 74 evra: Najpodložniji korupciji lekari i policajci

"Svakako treba pohvaliti transparentnost nove gradske administracije ,iako su izjave čelnih ljudi nedosledne, što se, evo, vidi po novim zaposlenjima do kojih nije trebalo da dođe“, kazali su u TI.

Kada je reč o zapošljavanju, prema analizi koju je Stanivuković predstavio u januaru ove godine, u Gradskoj upravi ima 788 radnika.

"Ovo je zastrašujuće veliki broj, na osnovu kog ne mogu, a da ne postavim pitanje, kako je budžet Grada do sada uopšte funkcionisao", izjavio je tada gradonačelnik Banjaluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: