Osam milona evra uloženo u "Kraljičinu plažu"

U izgradnju hotela "Kraljičina plaža", Miločer, Budva, po mešovitom modelu poslovanja investitor je uložio ukupno 7.980.359 evra.

Region

Izvor: B92

Subota, 11.07.2020.

16:05

Osam milona evra uloženo u
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

To je navedeno u informaciji o prvom izveštaju o nalazima činjeničnog stanja koju je pripremilo društvo za reviziju "Crowe MNE".

Radi se o planiranoj investiciji u izgradnju hotelskog kompleksa kategorije 5 zvezdica u Miločeru sa 126 smeštajnih jedinice, predračunske vrednosti 73 miliona evra, a namera investitora je da u okviru hotela sa mešovitim modelom poslovanja otvori novih 229 radnih mesta, prenosi Investitor.

Kontrolor je u Izveštaju konstatovao da je društvo „Adrijatik propertis“ Budva u svrhu realizacije projekta, u izveštajnom periodu utrošilo finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 3.973.978 evra na ime izvođenja pripremnih radova (zemljanih, betonskih, armirano-betonskih, instalacije i drugih radova), kao i radova na izgradnji objekta i uređenja terena, te drugih pratećih aktivnosti u ovoj fazi izvođenja radova.

"Dodatno, u Izveštaju je konstatovano da je investitor pre izveštajnog perioda u projekat uložio 4.006.381 evra, što u ukupnom predstavlja ulaganje u projekat od 7.980.359 evra", konstatuje se u izveštaju.

Ministarstvo je izvršilo i redovnu inspekcijsku kontrolu prijave građenja i "konstatovalo da je dostavljena sva potrebna dokumentacija, čime je ispunjen uslov za izvođenje radova propisan članom 91 Zakona o planiranju prostora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: