"Ogorčen sam": Borisov raspustio menadžment najkrupnije bugarske banke

Bugarski premijer Bojko Borisov raspustio je savet direktora Bugarske banke za razvoj, najkrupnije finansijske institucije u jugoistočnoj Evrropi.

Region

Izvor: B92

Sreda, 08.04.2020.

16:36

Foto: Depositphotos/lsantilli

Kako je prenela Nova televizija, ovu meru Borisov je preduzeo nakon što je menadžment banke odlučio da dodeli jednoj kompaniji 38,5 miliona evra, iako ta firma nije poslovala uspešno.

Prema njegovim rečima, da bi se uopšte tako nešto sprovelo u delo, potrebno je bilo dobiti saglasnost ministara finansija i ekonomije, koji takođe predstavljaju sastavni deo ove finansijske institucije.

"Ogorčen sam šta je učinila ova banka. Naložio sam da se raspusti celokupni menadžment", naglasio je Borisov.

Istovremeno, list Kapital saznaje da je reč o kompaniji Sveti Georgije grup, koja na svom finansijskom listingu nije zabeležila nikakav prihod ove godine.

Upitan da objasni zbog čega su ova sredstva dodeljena, izvršni direktor Bugarske banke za razvoj Stojan Mavrodijev je rekao da su sredstva dodeljena sa ciljem da kompanija otkupi sva svoja dugovanja koja ima prema dvema drugim bugarskim bankama, prenosi Sputnjik.

"Cilj ove transakcije je bio da se na ovaj način pomognu i te banke kako bi one ostale likvidne", dodao je.

Bugarski mediji podsećaju da je „Bugarska banka za razvoj“ ove sedmice dodelila oko 360 miliona evra fizičkim i pravnim licima kao pomoć da se prebrodi kriza koja je izazvana koronavirusom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: