Poslednji let: Aerodrom u Sarajevu se privremeno zatvara

U nedelju 29. marta planirano je sletanje poslednjeg aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo pre privremenog zatvaranja za putnički promet.

Region

Izvor: B92

Subota, 28.03.2020.

13:01

Poslednji let: Aerodrom u Sarajevu se privremeno zatvara
Foto: Depositphotos, Skorzewiak

Reč je o letu kompanije Viz er, na liniji Budimpešta-Sarajevo, nakon čega je planiran i povratni let za tu destinaciju.

U ponedeljak 30. marta od šest sati ujutru će aerodrom u Sarajevu biti zatvoren.

"Podsećamo,Veće ministara BiH donijelo je Odluku o privremenom zatvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo za promet putnika od ponedeljka,30.03.2020. Osim u Sarajevu, Odlukom se za promet putnika zatvaraju i aerodromi u Mostaru, Banja Luci i Tuzli. Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate avio-kompanijama", naveli su iz Odnosa s javnošću Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe. Sektor kargo usluga nastavlja da vrši prijem i slanje robe, prenosi Klix.

"Osigurani su svi uslovi u smislu zaštite radnika, opreme i robe. Kada je reč o smeštajnim kapacitetima, sektor kargo usluga raspolaže sa preko 800 metara kvadratnih skladišnog prostora, rashladnim komorama i multifunkcionalnim prostorom za smeštaj kvarljive robe površine 250 metara kvadratnih. Zahvaljujemo svim našim zaposlenima, kao i onima iz drugih organizacija koje deluju na prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo na njihovoj posvećenosti, hrabrosti i angažmanu pri svakodnevnom obavljanju izuzetno bitnih zadataka", zaključili su.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: