Stranci preuzimaju važan deo grada - za kvadrat 4.200 EUR

Grad Split odrekao se prava prvoga kupca u delovima značajnih nekretnina u svom istorijskom jezgru.

Region

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

13:04

Stranci preuzimaju važan deo grada - za kvadrat 4.200 EUR
Foto: Thinkstock

Reč je o više od 900 kvadratnih metara u kući Nakić na dnu Pjace, kao i poslovnog prostora od 125 kvadrata u palači Cindro, vrednih ukupno najmanje 20 miliona kuna.

Pa iako je zaključak o odricanju prošao tek na sednici Gradskog veća koja se održala danas, novi vlasnici već su upisani u zemljišnim knjigama.

Luksuzni apartman na drugom spratu palate Cindro kupila je kompanija "Vila Nepos" registrovana u Splitu, čiji je direktor Majkl Denis O`'Mahoni, investitor iz Sjedinjenih Američkih Država, kvadrat platio najmanje 4.200 evra.

Prema informacijama koje je Slobodna Dalmacija neslužbeno dobila, on je odlučio da apartman opremi novim nameštajem koji je naručio u Italiji, pa će nastaviti da se bavi iznajmljivanjem ove vredne nekretnine, koja se na tržištu reklamira kao "Rezidencija maršala Marmonta", po svom najpoznatijem podstanaru koji je tu noćio početkom 19. veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: