Probijanje još jednog tunela na auto-putu do Jadrana

Na auto-putu Bar-Boljare, zaključno sa prvom sedmicom februara, završeni su radovi na iskopu i primarnoj podgradi tunela u dužini od 26,2 kilometra.

Region

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

16:16

Probijanje još jednog tunela na auto-putu do Jadrana
(Foto: Thinkstock)

To je 75% ukupne dužine svih tunela na prioritetnoj dionici Smokovac-Uvač-Mateševo, koju gradi kineska kompanija China Road and Bridge Construction (CRBC).

Prema podacima Ministarstva saobraćaja i pomorstva, u koje su Vikend novine imale uvid, radovi su se u januaru odvijali na celoj dionici, iako slabijeg intenziteta zbog novogodišnjih praznika i nepovoljnih vremenskih prilika, prenosi Seebiz.

"Završeni su radovi na probijanju četiri tunela, a u toku februara očekuje se i proboj tunela Mala trava, čija ukupna dužina iznosi 3.727 metara. Tunel se nalazi na trećoj sekciji, u blizini Veruše",- navodi se u podacima Ministarstva.

Vremenske neprilike posebno su uticale na intenzitet radova na mostovima i otvorenoj trasi, ali se i pored toga očekuje skora izgradnja rasponske konstrukcije mosta Moračica, najzahtjevnijeg objekta prioritetne dionice auto-puta.

Na samoj trasi auto-puta dugoj 41 kilometar, planirana je gradnja 20 mostova. Radovi se trenutno izvode na 15 mostova, različitog intenziteta.Kada je reč o tunelima, kojih na prioritetnoj deonici ima 16, do sada su potpuno probijena njih četiri – Jabučki krš, Klopot, Vilac i Mrke, dok će Mala trava biti peti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: