Hrvati 10 godina čekali, počeo megaprojekat VIDEO

Opština Pašman raspisala je međunarodni konkurs za izbor investitora za realizaciju turističkog projekta 'Pašman Rivijera' na jugozapadnoj obali ostrva.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2017.

12:49

Hrvati 10 godina čekali, počeo megaprojekat VIDEO
Foto: YouTube Screenshot

"O veličini i značaju tog razvojnog projekta nije potrebno posebno govoriti, dovoljno je reći da je investicija teška oko 500 miliona evra, kazao je načelnik opštne Pašman Krešimir Ćosić.

"To je izuzetno privlačno područje za razvoj različitih oblika turizma visoke kategorije u skladu sa savremenim trendovima turističke potražnje u netaknutoj prirodi", rekao je Ćosić, dodajući da je konkurs otvoren do 9. marta, a nakon toga sledi druga faza

Kako pišu Naši školji, raspisivanje konkursa se dugo najavljivalo i čekalo, a da je investiciona klima zdrava pokazuju zainteresovanost stranih ulagača iz Švajcarske, Velike Britanije, SAD, pa i iz Hrvatske.

Jednom realizovan projekat će promeniti kompletnu sliku celog ostrva, otvoriće najmanje stotinak radnih mesta i omogućiti ostrvu Pašmanu razvoj vrhunske i atraktivne destinacije održivog turizma s očuvanjem prirodnih karakteristika područja, lokalne tradicije i kulturne baštine.

Projekat 'Pašman Rivijera' će se prostirati uz osam kilometara dugu obalu, na površini od gotovo 300 hektara, od čega je oko 100 hektara građevinsko područje, a ostatak otpada na površine rekreativno-poljoprivredne namene.

Projekat se priprema već desetak godina, a raspisivanje međunarodnog konkursa najavljeno je još 2012. godine. Te godine je projekat prvi put predstavljen u inostranstvu, na međunarodnoj izložbi Ekspo Italijan rial estejt u Milanu u organizaciji Hrvatske privredne komore, u sklopu prezentacije dvadesetak najatraktivnijih investicionih projekata u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj projekat 'Pašman Rivijera' prvi put je javnosti predstavljen na Skupštini Evropske banke za obnovu i razvoj još 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: