Region

Ponedeljak, 20.11.2017.

15:21

Više prevezenih putnika u drumskom saobraćaju

Prevoz putnika porastao je u trećem kvartalu ove godine u drumskom saobraćaju 0,3 odsto, a u lokalnom drumskom 0,8 odsto, u odnosu na isti prošlogodišnji period

Izvor: cdm.me

Više prevezenih putnika u drumskom saobraćaju
Foto: Thinkstock

“Zabeležen je i rast prevoza putnika na aerodromima 13,7 odsto i u vanrednom vazdušnom prevozu 26,5 odsto, dok se pad bilježi u željezničkom 38,6 odsto i redovnom vazdušnom 9,3 odsto”, navodi se u saopštenju Monstata.

Kod prevoza robe u trećem kvartalu, u odnosu na uporedni period, rast se beleži kod železničkog 7,4 odsto, a pad kod prevoza robe na aerodromima, pet odsto.

Ukupan promet robe u lukama ostao je na istom nivou.

“Broj pretovarenih tona u lukama, u trećem kvartalu ove godine, u odnosu na isti period prošle, beleži rast 26,6 odsto, dok se kod izmanipulisanih tona beleži pad 5,3 odsto”, kazali su iz Monstata.

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u trećem kvartalu iznosio je 60,14 hiljada, što je 2,6 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Broj prvi put registrovnih drumskih motornih i priključnih vozila u trećem kvartalu iznosio je 5,52 hiljade, što je 13,2 odsto više nego u uporednom periodu.

Iz Monstata su saopštili da je u trećem kvartalu drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno 216 hiljada tona robe.

U strukturi prevezene robe unutrašnji prevoz učestvuje sa 86,6 odsto ili 187 hiljada tone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: