1.300 senzora vam pronalazi parking

Splitski projekat "smart city parking" izazvao je veliku pažnju Armenije jer u Erevanu živi oko 1,4 miliona stanovnika.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 15.10.2017.

12:33

1.300 senzora vam pronalazi parking
Foto: Thinkstock

To je više od trećine armenske populacije, a grad je 'pritisnut' i velikim brojem turista

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u petak se u Erevanu, gde boravi povodom obeležavanja 2799. godišnjice utemeljenja glavnog grada Armenije, sastao s kolegom Taronom Margaryanom koji mu je predstavio projekt "Split-smart city parking" po kojem će se u gradu postaviti oko 1300 senzora za pružanje informacija o slobodnim parkirnim mestima.

Gradonačelnik Erevana pokazao je veliko interesovanje za projekt "smart city parking", jer u Erevanu živi oko 1,4 miliona stanovnika, što čini više od trećine armenske populacije, a grad je 'pritisnut' i velikim brojem turista, rekao je Krstulović Opara

O je dodao i kako ga očekuje konkretan razgovor o aplikaciji "smart city parkinga" koji je nedavno predstavljen u Splitu, a koja je sada izazvala i pažnju glavnog grada Armenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: