Dug je dug: Zajam iz ex SFRJ stigao na naplatu

Hrvatsku kompaniju Brodosplit debelo će koštati kredit koji su pre skoro četiri decenije uzeli od Jugobanke, piše Večernji list.

Region

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

11:37

Dug je dug: Zajam iz ex SFRJ stigao na naplatu
Foto: Thinkstock

Zagrebačka banka kao likvidator Jugobanke traži naplatu i zbog toga preti i zaplenom. Neplaćeni dug od starog kredita je s osam miliona skočio na čak 76 miliona kuna (10 miliona evra).

Petogodišnji proces restrukturiranja Brodosplita, koji se provodi pod palicom privatnog vlasnika Tomislava Debeljaka i nadzorom Evropske komisije, polako se približava kraju, ali kosturi iz ormara ne prestaju da iskaču.

Ministarstvo privrede zatražilo je od ministra državne imovine Gorana Marića da u državnom portfelju pronađe deonice kojima bi se osiguralo namirenje potraživanja Jugobanke zbog nezatvorenog starog duga po kreditu koji je od te banke od kraja osamdesetih imao Brodosplit.

Reč je o dugu od čak 76 miliona kuna, koji je sa zateznim kamatama dosegao stari dug od osam miliona kuna. Budući da nakon privatizacije država u Brodosplitu ima samo jednu deonicu, rešenje se traži kroz namirenje raspoloživim vlasničkim udelima iz portfelja Centra za restrukturiranje i prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: