SB hvali Makedoniju: Ovo je veliko dostignuće

Makedonija je zauzela 10. mesto u izveštaju Svetske banke "Duing biznis" za 2017. i za dva mesta je bolje rangirana nego prošle godine.

Region

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

18:52

SB hvali Makedoniju: Ovo je veliko dostignuće
Foto: Thinkstock

"Prvi put u istoriji Duing biznisa Makedonija je među prvih 10 top reformatora biznisa, što je veliko dostignuće", rekla je Valentina Saltane iz Svetske banke makedonskom javnom informativnom servisu MRT.

Makedonija je najbolje rangirana u kategoriji započinanja biznisa, gde se nalazi na četvrtom mestu.

U kategoriji plaćanje poreza je na devetom mestu, kod izdavanja građevinskih dozvola je 11, a u kategoriji zaštite manjinskih investitora je na 13. mestu "Dung biznis" izveštaja.

Najslabiju ocenu Makedonija ima u kategoriji registrovanja imovine, gde se nalazi na 48. mestu, među 190 ekonomija na svetu koje su rangirane u 14. po redu izveštaju Svetske banke o uslovima poslovanja.

Ove godine Novi Zeland je preuzeo vodeće meto na "Duing biznis" listi od Singapura, a od balkanskih država posle Makedonje, najbolje rangirana je Slovenija, koja se nalazi na 30. mestu. Hrvatska je na 43, a Srbija na 47. mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: