Naknade kasne, a ovo je razlog: Biće do kraja godine

Brojni poljoprivrednici još nisu primili naknadu za umatičene ovce, jer zahtevi nisu na vreme procesuirani,.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.10.2018.

16:44

Naknade kasne, a ovo je razlog: Biće do kraja godine
Foto: Thinkstock

Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Željko Radošević ističe da će novac na računima poljoprivrednika biti do kraja godine.

"Tačno je da isplata za umatičene ovce kasni, ali u Službi za agrarna plaćanja već godinama imamo isti broj izvršilaca, a imamo 20.000 zahteva više. Uveli smo radne subote i prekovremene sate kako bi uspeli sve zahteve da obradimo i da što pre isplatimo novac poljoprivrednicima, a ja se očekujem da će to biti u decembru", izjavio je Radošević za Glas zapadne Srbije.

Ministarstvo poljoprivrede, prema njegovim rečima, priprema Zakon o uredjenju tržišta poljoprivrednih proizvoda kako bi pomogla malinarima, ali i drugim biljnim proizvodjačima u Srbiji.

"Moramo zaštiti naše proizvodjače. Do kraja godine trebalo bi da imamo okvire novog zakona. Činimo maksimumalne napore da brže i efikasnije radimo. A zaštita geografskog porekla, ono je čemu težimo. Srbija je zemlja izvanrednih ukusa i moramo ojačati potrebu da se naši proizvodi brendiraju, kako bi mogli s najkvalitetnijom ponudom da se pojavimo na najzahtevnijem tržištu", rekao je Radošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: