Pokosio poslednja 2,5ha malina, pa zapalio VIDEO

Dragan Beli Jovović, proizvođač iz Ratkova kod Odžaka, pokosio je i zapalio i preostale zasade malina.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2018.

08:55

Pokosio poslednja 2,5ha malina, pa zapalio VIDEO
Foto: B92

Jovović je prošle nedelje pokosio pola jutra malina u punom rodu, revoltiran otkupnom cenom i najavio da će narednih dana mašinom počupati i korenje ovog voća, u kojem više ne vidi nikakvu budućnost, iako su Ratkovčani u malinarstvu videli šansu za napredak i ostanak mladih na selu.

To je i učinio početkom ove nedelje, kada je najpre pokosio a zatim i zapalio preostala dva i po hektara pod ovim zasadom.

Dragan je prošlog ponedeljka nabrao 200 kilograma malina i krenuo da ih preda na otkupnom mestu na kojem je bilo istaknuto da je cena 80 dinara. Predstavnik hladnjače je, međutim, rekao da može da plati samo 70 dinara za kilogram, posle čega je Dragan zakačio kosačicu za traktor i uništio malinjak star pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: