Nezapamćen red u BG: Pola plaća država

Ispred Ministarstva poljoprivrede formirao se red poljoprivrednika koji žele da podnesu zahtev i dobiju obaveštenja o subvencijama države za kupovinu traktora.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.04.2017.

10:43

Nezapamćen red u BG: Pola plaća država
Foto: Thinkstock

"Od ranog jutra, više od 200 poljoprivrednika je došlo da preuzme dokumentaciju, koju, kada popune, dobiće povraćaj novca u visini od 50 odsto od vrednosti kupljenog traktora", rečeno je Tanjugu u resornom ministarstvu.

Nadležni kažu, da do sada nikada nije bilo ovako velikog interesovanja za neku od mera koje je Ministarstvo poljoprivrede predložilo.

"Ukoliko poljoprivrednik kupi traktor, koji se koristi najviše u voćarskoj i vinigradarskoj proizvodnji, do cene od 3,6 miliona dinara, mi mu vraćamo pola novca. Nismo do sada ni za jednu meru imali ovako veliko ineteresovanje, a naši telefoni zvone celo jutro", kažu u Ministarstvu i objašnjavaju da ima sasvim dovoljno vremena da u narednih 30 dana svi koji žele, dođu do subvencija.

Mašine koje poljoprivrednici mogu kupiti moraju biti do 100 KW, vrednosti do 3,6 miliona dinara, a nadležni kažu, da je bitno samo da poljoprivrednici imaju izmirene sve obaveze prema državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Podeli: