700 krava juri poljima i ruši sve pred sobom VIDEO

Stado od preko 700 krava slobodno šeta selom i tako pustoši sve pred sobom. Već 5 godina ista slika - ograda porušena, krave puštene, na farmi 2 do 3 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

12:05

700 krava juri poljima i ruši sve pred sobom VIDEO
Foto: Screenshot/Dobra zemlja

Iako se zna vlasnik firme Kvark, meštani tvrde da pomenutoj firmi pripada zemljište, a da se pravi vlasnik ne zna.

Tako se i ponašaju krave koje se poljima Ruskog Krstura šetaju bez ikakvog nadzora i reda. Pustoše sve pred sobom, a štetu do sada niko nije u potpunosti isplatio.

„Ponekad su nedelju dana zatvore, a onda izađu i sve po starom“, priča Zvonimir Rat. Kaže da nekada tu dolazi i gazda, nekad ima radnika, nekada niko, pa ne zna ni čime se hrane krave.

Kaže da ima uginuća, ali da je to sorta koja je izdrživa, ali zato beže i gaze soju, kukuruz, žito.

On kaže da ima oko 800 grla, i da njima farma ne smeta, ali da ih hrane na svom imanju nje njihovom.

Nekada je cela farma i imanje pripadala kombinatu „Prvi maj“ koji je privatizovan pre nekoliko godina i od tog trenutka počinju problemi za poljoprivrednike.

„Ja mislim da je farma zbog državne zemlje. Jer navodno ako imaš farmu - jedna krava, jedan hektar zemlje“, kaže Vladimir Edelinski.

„Ja ovde imam njivu pored pored farme, Višen nisam mogao sve ovo da podnesaem i zbog zdravstvenih razloga ja sam napustio i više ovde ne sadim papriku. Dolazio sam svaku noć da čuvam, svako jutro, međutim napravljena je ogromna šteta. Bio sam i na sudu, ne zna se čija je krava, i ne znaš od koga da tražiš“, objašnjava on

On kaže da se krave i ljudi pate, da bi neko dobio državnu zemlju.

Opširnije o ovom problemu pogledajte u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: