DS predlaže ograničenje kamata

DS je predala predsedniku parlamenta Nebojši Stefanoviću predloge koji obezbedjuju da gradjani i privreda budu zaštićeni od najvećih bankarskih kamata u Evropi.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2013.

15:45

Default images

U saopštenju DS se navodi da je poslanička grupa predložila kao konkretne mere ograničavanje kamata na potrošačke, gotovinske, kredite privredi i stambene kredite.

Predloženo je, takodje, ograničavanje provizija za korišćenje platne kartice i provizija za podizanje gotovine na bankomatu, ukidanje naknade za prevremeno vraćanje kredita, kao i ograničavanje odstupanja kursa banaka od zvaničnog kursa NBS.

DS je i apelovala na predsednika skupštine da u najkraćem mogućem roku sastavi Radnu grupu sa ciljem da se zajedničkim radom svih parlamentarnih stranaka dodje do izmena i dopune Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, Zakona o deviznom poslovanju i Zakona o platnom prometu kako bi sa gradjana i privrede skinuli neopravdano veliki teret, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: