Dinkić na potpisivanju sa Etihadom

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić prisustvovaće sutra u Beogradu potpisivanju Sporazuma o strateškom partnerstvu Jat ervejza i Etihad ervejza.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 31.07.2013.

12:26

Default images

Ugovor između dve kompanije u ime Vlade Srbije potpisaće prvi potredsednik vlade Aleksandar Vučić, a potpisivanju će prisustvovati i tim iz Ministarstva finansija i privrede koji je radio na realizaciji tog projekta, piše u saopštenju Ministarstva finansije i privrede.

Vučić, lider Srpske napredne stranke (SNS), ranije danas je kazao da očekuje Dinkića sutra na potpisavanju ugovora sa Etihadom. On očekuje i da će nova avio-kompanija "Er Srbija" do kraja godine učiniti Srbiju liderom u regionu.

On je novinarima posle sednice Predsedništva SNS-a rekao da je na tom projektu radio zajedno sa Mlađanom Dinkićem i da ga očekuje sutra na potpisivanju sporazuma o strateškom partnerstvu sa Etihadom.

Vučić je kritikovao što se u Srbiji ni dobre stvari ne prihvataju i kao primer naveo to što su se pojedinci bunili protiv toga što će strani menadžment biti u toj kompaniji.

"Ja sam srećan što neće biti partijskih kadrova, pisara i sekretarica, pa da primaju plate koje neko mora da im da. Prvi put ćemo imati firmu koja neće uzimati milione od države već plaćati poreze, zaradjivati i biti najjača u Srbiji", rekao je Vučić, dodavši da će "Er Srbija" nabaviti 10 novih aviona.

Predsednik Vlade Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić juče je predložio da Vlada nastavi da radi bez Ujedinjenih regiona Srbije čiji je Dinkić predsednik. Taj predlog Dačića danas je podržao i SNS.

Vlada Srbije je danas, kako je saopšteno, usvojila tekstove Okvirnog ugovora, Sporazuma o podršci u pružanju usluga, Investicionog sporazuma, Ugovora akcionara i Konsultantskog sporazuma transakcije između Srbije i Etihad Arways P.J.S.C. iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i JAT Airways.

Kao se navodi u saopštenju posle sednice Vlade Srbije, Vlada je ovlastila prvog potpredsednika Aleksandra Vučića da potpiše te dokumente, čime se obezbeđuje strateški partner za oživljavanje i stabilnost srpskog nacionalnog avioprevoznika.

Na današnjoj sednici vlade bio je Mlađan Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: