"Obustaviti kredit sa Rusijom"

Predsednik Ekonomskog saveta Nove stranke Mađid Dušan Pajić kaže da treba obustaviti najavljeno potpisivanje ugovora s Rusijom o kreditu za Železnice Srbije

Izvor: B92

Petak, 17.05.2013.

14:35

Default images

Prema njegovim rečima, najpre treba definisati poslovnu strategiju tog javnog preduzeća.

"Naša najveća primedba je da taj kredit nije kredit Železnice nego kredit Republike Srbije. Platićemo mi, nema šansi da ga Železnica plaća", kazao je Pajić na prvoj konferenciji za novinare Nove stranke u njenom sedištu u Beogradu.

On je kazao da taj ugovor o kreditu čije potpisivanje je najavljeno za iduću sedmicu, nije pripremljen na jedan prihvatljiv način i da nije transparentan.

"Zbog toga taj ugovor ne treba da se potpiše", kazao je Pajić i istakao da bi pre uzimanja kredita trebalo uraditi poslovnu strategiju Železnice i obrazložiti je stručnoj javnosti.

Ugovor o ruskom kreditu od 800 miliona dolara za modernizaciju železnice u Srbiji trebalo bi da bude potpisan u sredu, 22. maja.

"Mi nismo protiv kredita za Železnice ali da znamo za šta ga to javno preduzeće uzima. Koliko smo čuli Železnice kupuju 30 vozova od jednog ruskog proizvođača što nije strategija", kazao je Pajić, koji je i bivši pomoćnik ministra finansija za trezor u vladama Zorana Đinđića i Zorana Živkovića.

On je naveo da Nova stranka nema ništa protiv razvoja infrastrukture kada se objasni strategija.

"Nemamo ništa protiv razvoja infrastrukture i taj razvoj mora da se uključi u evropski sistem. Mi možemo da sarađujemo s Rusijom", kazao je Pajić.

Povodom Predloga zakona o železnici koji je na dnevnom redu tekuće sednice Skupštine Srbije, Pajić je kazao da bi taj zakon trebalo da bude odraz jedne strategije koja nije poznata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: