Francuzi očekuju nemire zbog krize

Studija Instituta za istraživanje Ifop poakazuje da 70 % Francuza ocenjuje da bi usled društvenih i ekonomskih problema, uskoro moglo doći do socijalnih nemira.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

10:23

Default images

Prilikom ovakvih istraživanja obavljenih 1988. i 2009. istu ocenu zastupalo je 64 i 66 odsto Francuza, preneo je francuski Parizjen.

Takođe, prema rezultatima istraživanja, u kategoriji radnika, veći je broj njih koji očekuje socijalne nemire, odnosno njih 81 odsto (11 odsto više od proseka), dok je kod slobodnih profesija i rukovodećih kadrova ovo očekivanje na nivou 57 odsto ispitanika.

Isto tako, značajno veći broj simpatizera desnice predviđa nemire, njih 80 odsto, u odnosu na 54 odsto među levičarima, što je suprotan rezultat u poređenju sa onim iz 2009, kada su pristalice levice u znatno većem broju očekivale socijalne nemire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: