Razvojni fond Vojvodine spreman

Obzirom na to da su Pokrajina i Republika uplatile osnivački kapital od deset miliona dinara, Razvojni fond Vojvodine mogao bi da funkcioniše već od ponedeljka.

Izvor: B92

Subota, 09.02.2013.

13:38

Default images

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman rekao za RTV da se sledeće nedelje očekuju i ponude banaka zainteresovanih za preuzimanje depozita i aktive Razvojne banke Vojvodine.

"Razvojna banka Vojvodine i dalje dobro posluje kada su u pitanju deponenti, a da bi se njena imovina učinila atraktivnijom za novu banku koja će je preuzeti, Pokrajina i Republika emitovaće obveznice od blizu deset milijardi dinara", napomenuo je Radoman.

Prema njegovim rečima, Pokrajina će praktično još jednom uložiti u Razvojnu banku Vojvodine, a razlika od dosadašnjeg jeste u tome što će na ime tog ulaganja, koje će biti maksimalno sedam milijardi dinara, pokrajina dobiti putem Razvojnog fonda Vojvodine takođe imovinu i plasmane Razvojne banke.

"To znači da će svi objekti i plasmani Razvojne banke Vojvodine preći u imovinu Fonda, odnosno da će Pokrajina moći da ih koristi u svrhu podrške privredi", objasnio je Radoman.

"Uskoro će biti izabrana banka koja će preuzeti aktivu i deo zaposlenih Razvojne banke Vojvodine", rekao je Radoman.

Radoman je naveo da je još u igri pet banaka koje pokazuju različit stepen zainteresovanosti i da očekuje da u narednoj nedelji stignu njihove ponude.

Kako je istakao pokrajinski sekretar za finanasije, u Razvojnoj banci Vojvodine su inspektori koji proveravaju dokumentaciju i njeno poslovanje i ocenio da je to dobro da bi se konačno mogla razrešiti dilema o tome da li je u banci bilo zloupotreba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: