Lidl i Kvintera stižu u Suboticu

Nemački lanac super marketa Lidl planira otvaranje supermarketa u Subotici, na površini od 2.000 kvadratnih metara.

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2012.

19:14

Default images

Ovaj lanac je kupio zemljište na potezu prema Paliću, a kako je rečeno, na istoj lokaciji će se paralelno graditi i šoping-centar austrijske firme Kvintera.

Planirana je gradnja centra površine 10 hiljada kvadratnih metara, gde će biti smeštene prodavnice odeće i obuće poput Njujorkera, C&A, Takoa i drugih robnih marki sa nešto povoljnijim cenama, kao i ugostiteljski objekti.

Kako je najavio menadžer Kvintere Žilbert Rajterer, iako je reč o dve odvojene investicije, oba projekta će biti u potpunosti povezana kada su rokovi u pitanju.

“U celom kompleksu biće otvoreno oko 300 radnih mesta, a Subotičani će dobiti moderan šoping centar u kome će moći da kupuju hranu, kućne potrepštine, odeću i obuću po nižim cenama i neće više morati da idu u Mađarsku zbog toga, rekao je Rajterer.

Prema njegovim rečima, ukupna vrednost projekta je 10 miliona evra, a gradnja oba objekta počinje u drugoj polovini ove godine.

Gradonačelnik Saša Vučinić je izrazio zadovoljstvo što su ove dve kompanije odlučile da investiraju u Subotici. On je naglasio da je lokalna samouprava učinila sve kako bi i ovaj investitor sve potrebne dozvole dobio na vreme i u roku.

“Lidl ima 10 hiljada objekata u Evropi. Nakon otvaranja marketa na Palićkom putu, planirano je da se otvori još nekoliko objekata na različitim lokacijama u gradu, rekao je Vučinić, koji je dodao da će osim mogućnosti zapošljavanja, Subotičani imati i mogućnost raznovrsnije kupovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: