Sreda, 21.09.2011.

18:35

Prekinuti iseljavanje kod Kolubare

Zaštitnik građana Saša Janković preporučio je opštini Lazarevac da odmah obustavi sve radnje na izmeštanju stanovništva sa trase širenja rudnika Kolubara.

Izvor: Beta

Default images

Janković je naveo da je Upravni sud poništio rešenje Vlade Srbije kojim je utvrđen opšti interes za eksproprijaciju privatne imovine zbog širenja rudnika.

"Nedopustiv je stepen neodgovornosti i neprofesionalnosti ako najviši organi vlasti donose odluke koje proizvode ogromne posledice po živote i imovinu građana, a te odluke imaju takve manjkavosti da ih sudovi naknadno poništavaju kao nezakonite", naveo je Janković.

Prema njegovim rečima, sve posledice takvih propusta nemoguće je otkloniti, oni urušavaju poverenje građana u institucije i stvaraju osećaj nepravde i neprijateljstva koji danas karakteriše odnos građana i administracije.

Republički ombudsman već je utvrđivao propuste u načinu sprovođenja eksproprijacije, koji su po njegovim preporukama otklanjani, međutim sada je sud poništio rešenje koje je bilo pravni osnov za eksproprijaciju uopšte, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: