Beogradski aerodrom pomaže niški

Na predlog Vlade Srbije, Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu uplatio je 100 miliona dinara koje Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu kako bi prevazišao krizu.

Izvor: B92

Petak, 05.08.2011.

09:33

Default images

Reč je o bespovratnim sredstvima koja beogradska vazdušna luka izdvaja kao pomoć za aerodrom kraj Niša.

I prošle godine beogradski aerodrom je uplatio niškom aerodromu istu sumu novca bi im račun ne bi bio blokiran i pored velikih dugova.

Osim finansijske pomoći, Aerodrom „Konstantin Veliki“ je dobio u prethodnom periodu od beogradskog aerodroma i veliku pomoć u opremi i tehnici, čime je znatno olakšan rad na niškom aerodromu, posebno u zimskom period” naglašava Dragan Bugarinović, direktor Konstatina Velikog.

Takođe, iz pristupnih fondova Evropske unije najvaljene na su sredstva kako bi se niški aerodrom najpre povezao sa Trstom, Barijem i Mostarom.

Kasnije, kako je predviđeno projektima EU, aerodrom bi trebalo da se poveže i sa drugim gradovima u okruženje i šire u Evropi.

I direktor niškog aerodroma kaže da je sve veći broj aviokompanija u Evropi koje su zainteresovane za saradnju, te da su u toku razgovori sa nekoliko kompanija.

Niški aerodrom i u ovoj godini, iako je malo letova, ima porast broja putnika, i to čak za 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ali, ima prema poveriocima i dugovanja od 30 miliona dinara, kao i obavezu otplate kredita od dva miliona evra, uzetog pre nekoliko godina. Taj kredit dodatno opterećuje poslovanje jer je uzet u švajcarskim francima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: