Nedelja, 10.04.2011.

20:21

DSS tuži Cvetkovića za 50 mlrd. RSD

Predstavnici DSS-a iz 12 vojvođanskih opština tužiće premijera Mirka Cvetkovića jer je navodno oštetio budžet lokalnih samouprava za 50 milijardi dinara.

Izvor: Beta

Default images

Za isti prestup, DSS će tužiti i bivšu ministarku finansija Dianu Dragutinović.

Prema navodima novosadskog odbora DSS-a, Vlada Srbije je pri predlaganju i donošenju Zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetu Srbije za 2009. godinu, Zakona o budžetu za 2010. godinu i Zakona o budžetu za 2011. godinu, prekršila Zakon o finansiranju lokalne samouprave.

"Odgovorna lica za tu radnju su (premijer) Mirko Cvetković i (bivša ministarka finansija) Diana Dragutinović. Time su njih dvoje izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja", naveo je DSS u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je budžet Grada Novog Sada u protekle tri godine oštećen za oko 2,7 milijardi dinara, čime su ugrožene obaveze lokalne samouprave u oblasti dečje i socijalne zaštite i osnovnog obrazovanja.

"To je drastično usporilo razvoj i investiranje u lokalnu infrastrukturu a samim tim uticalo i na kvalitet života građana", piše u saopštenju novosadskog odbora DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: