Medela investira dva miliona evra

Kompanija Medela iz Vrbasa je saopštila da će investirati dva miliona evra u izgradnju nove proizvodne hale, magacinske prostore i nabavku opreme.

Izvor: B92

Subota, 29.01.2011.

12:06

Default images

Pored sadašnje Medeline hale, u krugu industrijske zone u Vrbasu, na 10.000 kvadratnih metara biće izgrađena hala od 3.800 kvadrata.

Prema rečima generalne direktorke Olivere Verac, investicija bi trebala da bude gotova za 10 meseci od momenta potpisivanja ugovora sa izvođačem radova i pribavljanja lokacijske i građevinske dozvole.

Na tu investiciju Medela se odlučila zbog povoljnih poslovnih rezultata u 2010. godini, kao i očekivanog povećanja proizvodnje i prodaje u 2011, navedeno je u saopštenju.

"Plan investicija za 2011. godinu je ambiciozan jer imamo svoje mesto na tržištu kao i svoju ciljnu grupu potrošača", navela je Verac. Kako je rekla, početak proizvodnje u novoj hali očekuje se krajem ove ili početkom 2012. godine.

Medela je izvozno orijentisana firma sa ukupnim plasmanom u inostranstvo od oko 60 odsto, čiji proizvodi se mogu naći i u Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Švedskoj, Nemačkoj, Holandiji, Švajcarskoj.

Kako je navela Verac, jedan od osnovnih ciljeva Medele je da zadrži postojeća inostrana tržišta, kao i da svojim kvalitetom gotovih proizvoda i pakovanjima osvaja nova tržišta zapadne Evrope i Bliskog istoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: