Prijava protiv premijera Cvetkovića

Narodni poslanik DSS Milan Lapčević podneo je krivičnu prijavu protiv premijera Mirka Cvetkovića i ministarke Diane Dragutinović zbog manjih transfera.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 04.01.2011.

13:55

Default images

U prijavi koja je predata Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu Lapčević smatra da su lokalne samouprave u prethodne dve godine oštećene za oko 37 milijardi dinara.

Prema njegovim rečima sa umenjenjem u 2011. godini biti oštećene za oko 58 milijardi dinara.

"Zakonom o lokalnoj samoupravi predviđeno je da transferi lokalnim samoupravama iz budžeta budu u visini od 1,7 odsto bruto društvenog proizvoda, a transferi su iznosili oko jedan odsto", naveo je Lapčević.
Ministarka finansija Diana Dragutinović ranije je izjavila da će transferi opštinama, koji su smanjeni po izbijanju svetske ekonomske krize, biti uvećani u sledećoj godini za 25 posto.

Ona je predstavnicima lokalnih vlasti poručila da na veće iznose mogu da računaju za sada samo najsiromašnije opštine u Srbiji, kao i da će se transferi lokalnim samouprava postepeno povećavati kako bi dostigli zakonom utvrđeni iznos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: