Od sutra u Srbiji garderoba od plastičnog otpada iz Azije

Lidl je najavio da će od sutra u svojim prodavnicama ponuditi sportsku opremu napravljenu od reciklirane plastike.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

14:12

Od sutra u Srbiji garderoba od plastičnog otpada iz Azije
Ilustracija: Depositphotos, belchonock

U pitanju je, naime, plastika prikupljena na plažama i morskim obalnim područjima, čime je pomognuto čišćenje životne sredine i smanjena upotreba resursa u proizvodnji.

Reč je, kako se navodi u saopštenju, o nesvakidašnjoj liniji proizvoda, koju čine šortsevi, majice i patike za žene i muškarce.

Linija je, dodaju, rezultat težnje ove kompanije da se, smanjenjem upotrebe plastike i povećanom upotrebom recikliranog materijala, na globalnom nivou uključi u rešavanje ozbiljnog problema koji predstavlja neodgovorno odložen plastični otpad.

Mislili su da kupuju mleko; Lidl: "Žao nam je"

"Lidlova sportska odeća je u potpunosti proizvedena od plastičnog otpada, od čega deo potiče od PET boca sakupljenih iz priobalnih delova okeana u Aziji. Tako je, na primer 25% vlakana gornjeg dela patike sačinjeno od reciklirane plastike iz okeana", poručeno je iz kompanije.

Ova ekološki osvešćena ponuda počinje 22. jula u svim Lidl prodavnicama u Srbiji i traje dok traju zalihe, zaključuju u saopštenju.

Lidl nezadovoljnom kupcu: "Žao nam je što čujemo da ti nedostaje 10 centimetara"

Podsetimo, u sličnom duhu, kompanija Lidl Srbija u junu ove godine izbacila je iz upotrebe plastične kese za kupovinu u celoj Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: