U Hrvatskoj će bukvalno sve stati: Kao '98...

Ttrgovački lanci uvode skraćeno radno vreme, otkazuju se predstave, preprodavači karata trljaju ruke, a vlasnici čarter-agencija nikad nisu bili raspoloženiji.

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2018.

13:35

U Hrvatskoj će bukvalno sve stati: Kao '98...
Foto: Thinkstock

Trgovci i ugostitelji nude popuste, a ako kupci pogode tačan rezultat, besplatno dobivaju večer za dvoje, fudbalske dresove, popuste do 40 odsto na kupljenu odeću, a neki idu toliko daleko da nude i besplatne kurseve stranih jezika.

Tako Hrvatska diše uoči polufinalne utakmice na moskovskom olimpijskom stadionu, gde će se “vatreni” od 20 sati po hrvatskom vremenu sučeliti s Engleskom, a kada sudija označi početak susreta, staće život u Hrvatskoj - ali bukvalno.

Tako su, recimo, trgovački lanci odmah nakon što je postalo jasno kada i u koliko sati će igrati hrvatska reprezentacija počeli da razmišljaju o promeni radnog vremena.

Prvi je reagovao Spar koji je na svojim službenim stranicama objavio sledeću informaciju.

“Kako bi svojim zaposlenim omogućili praćenje polufinalne utakmice Hrvatska - Engleska, u sredu 11. jula zatvorićemo sve SPAR supermarkete i INTERSPAR hipermarkete u 19:30 sati."

Vlasnici jednog bara za Jutarnji kažu da zatvaraju ranije jer bi svi zaposleni želeli da gledaju utakmicu i da im se poslovno u ta tri sata, koliko budu zatvoreni, ništa neće promeniti.

"S druge strane, ljudi će uživati, biti sa svojima i potencijalno imati super uspomenu. Svi mi znamo gde smo bili ‘98. kad je Hrvatska ušla u polufinale. Ako i ove godine bude tako, da se svi sećamo kako smo uživali sa svojima", stav je vlasnika Burgeraja.

I neke kulturne institucije podredile su svoj raspored “najvažnijoj sporednoj stvari na svetu”, pa su tako otkazane predstave u tom terminu.

Za sve navijače obezbeđeni su i dodatni letovi ka Rusiji. U sredu, 11. jula 2018., uz redovne letove sa Aerodroma Franjo Tuđman, u jutarnjim satima planirana su i četiri čarter avionana relaciji Zagreb – Moskva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: