Beograđani, gde ćete preseliti Savski most?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali naveo je da će se do septembra sledeće godine krenuti u premeštanje Savskog mosta na novu lokaciju.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

17:25

Beograđani, gde ćete preseliti Savski most?
Foto: Tanjug/Filip Krainèiæ

Koja će to biti lokacija, odlučiće, kaže, građani Beograda.

"Gradimo novi Savski most koji će povezivati levu i desnu stranu obale Save. CIP već radi projekat. Do kraja sledeće godine gradićemo i novi tunel koji će povezivati Savski amfiteatar sa Bulevarom despota Stefana. To će biti završeno u naredne dve do tri godine", istakao je Mali.

Kako je objasnio, veliki saobraćajni i infrastrukturni projekti se dešavaju kao rezultat rada Beograda na vodi.

"Tu su i novi simboli Beograda - BW galerija tržni centar od 300.000 metara kvadratnih. Reč je o najvećem tržnom centru u ovom delu Evrope. Radovi teku, sve ide po planu. Zadovoljan sam jer smo pokazali da grad Beograd i Republika mogu da ispune obaveze i obećanja i pokažu da stvari mogu da se promene", rekao je Mali.

Kako je zaključio, ovaj projekat je simbol promena u Srbiji i simbol promena u Beogradu.

"Beograd smo spustili na reke. Takvu strategiju smo definisali pre četiri godine i to sada realizujemo, kao da ćemo zaposliti našu građevinsku idnustriju i pokrenuti privredu", rekao je Mali i otkrio da će dve nove zgrade Beograd Vista i Park View biti za 10 metara više u odnosu na dve postojeće zgrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: