Vučić: Pomozite, most završen i stoji a skraćuje 300 km

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je članove Predsedništva BiH da pomognu u rešavanju pitanja otvaranja mosta Ljubovija-Bratunac u korist građana obe zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2018.

16:22

Vučić: Pomozite, most završen i stoji a skraćuje 300 km
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Vučić je, na konferenciji za štampu posle trilateralnog sastanka BiH, Hrvatske i Srbije u Mostaru, kazao da se nada skorom rešenju.

„Oni su u pravu da to nije u nadležnosti Predsedništva BiH, ali sam ih zamolio da autoritetom i političkim uticajem pomognu u rešavanju ovog pitanja“, rekao je Vučić osvrnuvši se na tvrdnju bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da to nije u nadležnosti ovog tela.

Predsednik je podsetio da je most završen i da stoji, a njegovim otvaranjem bi, kaže, put građanima sa obe strane Drine bio skraćen za 300 kilometara.

„Ako neko krene iz Rogačice, mora da ide do Karakaja i vraća se odatle prema Bratuncu. On time gubi nepotrebno 300 kilometara“; objasnio je.

Naglasio je da je otvaranje mosta veoma važno pitanje i da veruje da će biti rešeno.

„Dobili smo uveravanja od naših prijatelja iz BiH da će u najkraćem roku pokušati da reše to pitanje. A onda želimo da rekonstruišemo sve ostale mostove, to je u interesu naših građana“, rekao je Vučić.

Srpski član Predsedništva Mladen Ivanić naglasio je da je most od izuzetnog značaja i da stoji zbog njega sporazum o obnovi svih mostova na Drini.

Ukazao je da problem nije u odnosima BiH i Srbije, već unutar BiH.

„Postoje strukture kojima to nije prioritet. Treba da završimo to kod nas i konačno pustimo u upotrebu most koji je već napravljen, jer je to u interesu građana.

Očekujem od Saveta ministara i drugih institucija da to reše, jer razvlačenje ne bi imalo smisla“, poručio je Ivanić

Izetbegović je tvrdio da se radi o imovinsko-pravnim odnosima, koje ne rešava Savet ministara BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: