Automobili

Sreda, 06.02.2013.

15:51

Dve fabrike komponenti za FIAT 500L

Kompanija Johnson Controls otvorila je u Kragujevcu novi pogon za proizvodnju automobilskih sedišta za FIAT 500L, kao i zajedničku fabriku sa kompanijom Magneti Marelli u kojoj se izrađuje kompletan enterijer ovog modela.

Izvor: B92

Default images

Johnson Controls, kao globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta, enterijera i elektronike za enterijer automobila, od sada će izrađivati sedišta za FIAT 500L u svojoj novoj fabrici u Kragujevcu.

Kompanija će takođe obezbeđivati i kompletan enterijer, obloge na vratima, instrument table, podne konzole i zadnja krila preko zajedničke fabrike sa PCMA, divizijom kompanije Magneti Marelli S.p.A.

"Ponosni smo što podržavamo FIAT u razvoju i rastu njegovog poslovanja u Srbiji i uspehu modela 500L“, izjavio je Marcio Raveđi, potpredsednik i generalni direktor poslovne jedinice kompanije Johnson Controls za saradnju sa FIAT-om, na svečanom otvaranju dve nove fabrike.
Nova fabrika za proizvodnju sedišta kompanije Johnson Controls smeštena je u Slobodnoj zoni Grošnica u blizini Kragujevca.

Fabrika za proizvodnju enterijera automobila predstavlja 50-50 zajedničko ulaganje kompanija Johnson Controls i Magneti Marelli, i nalazi se u okviru postrojenja FIAT automobila Srbija (FAS).

Johnson Controls je dugogodišnji partner FIAT-a u proizvodnji automobilskih komponenti i dvostruki dobitnik nagrade Kvalitas za kvalitet u automobilskoj industriji.

Više fotografija pogledajte u našoj Galeriji.

Više detalje o otvaranju novih fabrika u Kragujevcu pročitajte u rubrici Biz na našem sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: