Predstavljen Audi TT RS 40 Years of Quattro FOTO

Audi je za nemačko tržište predstavio specijalnu verziju Audija TT povodom 40. godišnjice postojanja legendarnog modela Ur-Quattro.

Automobili

Izvor: SN

Četvrtak, 15.10.2020.

18:00

Predstavljen Audi TT RS 40 Years of Quattro FOTO
Photo: Audi

Na Sajmu automobila u Ženevi 1980. godine Audi je predstavio model koji je u svetu reli takmičenja stekao status legende. Radi se o Quattro modelo i on je kamen temeljac za visoke performanse.

Četiri decenije kasnije TT RS dobija specijalnu verziju nazvanu 40 Yerars of Quattro kojom Audi proslavlja važnu godišnjicu, a on je rađen samo za Nemačku i biće proizveden u samo 40 primeraka, po jedan za svaku godinu postojanja.

TT RS 40 Years of Quattro je lakiran u Alpine belu boju, a dobio je specijalne nalepnice inspirisane onima koje je imao Audi Sport quattro S1, legendarni reli automobil.

Ispod haube se nalazi isti petocilindrični motor s turbo kompresorom, koji razvija 394 KS i 480 Nm obrtnog momenta. U osnovnoj verziji koštaće 66.500 evra, a specijalni model 114.040 evra.
Photo: Audi
Photo: Audi
Photo: Audi
Photo: Audi
Photo: Audi
Photo: Audi
Photo: Audi
Photo: Audi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: