Kineski SUV sa sistemom odbrane od koronavirusa

Kineski proizvođač automobila Geely Auto najavio je kompaktni SUV koji poseduje sistem za odbranu od koronavirusa.

Automobili

Izvor: SN

Ponedeljak, 09.03.2020.

17:00

Kineski SUV sa sistemom odbrane od koronavirusa
Photo by Feng Li/Getty Images

O čemu se zapravo radi?

Geely SUV će biti opremljen sistemom za filtriranje vazduha i na tajnačin će se sprečiti ulazak virusa u kabinu, a kompanija Geely kaže da je u pretprodaji naručeno 30.000 vozila.

Kineska kompanija je sedam dana ranije najavila da će potrošiti 53 miliona dolara na borbu protiv virusa, koji ubija ljude širom planete, a najsnažniji je upravo u Kini, gde je prijavljeno oko 3.000 smrtnih slučajeva.

"Kao odgovor na novu epidemiju koronavirusa, Geely Auto je u rekordnom roku razvio novi inteligentni sistem za pročišćavanje vazduha (IAPS). Ovaj visoko efikasan sistem za pročišćavanje vazduha radi u tandemu sa klima uređajem za izolaciju i eliminaciju štetnih elemenata kiseonika u kabini, uključujući bakterije i viruse", navedeno je u saopštenju kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: