Ford Focus debitovao na beogradskom auto-salonu FOTO

Na sajmu u Beogradu predstavljene su nove verzije Ford Focusa, ali i specijalne cene za većinu Fordovih modela u ponudi.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.03.2019.

13:30

Ford Focus debitovao na beogradskom auto-salonu FOTO
Štand Forda u hali 1 (Foto: B92)

Prvo pojavljivanje nove generacije Ford Focusa pred masovnom publikom i atraktivne, posebne cene za većinu eksponata – time Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, prodavac i serviser vozila Ford i Infiniti obeležava svoje učešće na 54. međunarodnom salonu automobila, koji se u Beogradu održava do 31. marta.

Zvezde ovogodišnjeg nastupa su u hali 1, u kojoj se već tradicionalno izlažu Fordovi automobili: to su dve verzije novog Ford Focusa, koji imati svoj srpski debi pred najširim auditorijumom.

Za beogradsku auto-feštu spremne su dve verzije jednog od najprodavanijih automobila u svetu: Focus sa benzinskim EcoBoost motorom od 100 KS i Trend Edition paketom opreme, u kojem su, između ostalog, ekran u boji od osam inča i SYNC 3 multimedijski sistem, zadnji parking senzori, LED dnevna svetla, tempomat, aluminijumski naplaci od 16 inča i mnogo druge opreme, a sve to za 16.990 evra (u dinarskoj protivvrednosti).
Ford Focus (Foto: B92)
Mlađoj populaciji i potencijalnim kupcima koji žele da uživaju u sportskoj vožnji porodičnog automobila nesumnjivo će biti zanimljiva ST-Line verzija novog Focusa s EcoBoost motorom od 125 KS i izuzetno bogatom opremom, koja, ilustracije radi, uključuje premijum B&O ozvučenje, ekran od osam inča sa SYNC 3 multimedijskim sistemom, svetlosne grupe i napred i pozadi s LED tehnologijom, sistem za „čitanje“ saobraćajnih znakova, parking senzore, adaptivni tempomat, aluminijumske felne od 17 inča…

Sve to i mnogo drugog dostupno je po sajamskoj ceni od 19.990 evra.
Ford Focus (Foto: B92)
Najtraženiji Fordov automobil u Srbiji i većem delu Evrope, Fiesta, na sajmu je predstavljena sa tri eksponata, a izlagač skreće pažnju na verziju Business, sa benzinskim motorom od 70 KS, cenom od 10.990 evra i povoljnim finansiranjem: mesečna rata može da iznosi i samo 99 evra.

Na popisu opreme te verzije su, na primer, ekran u boji od osam inča i SYNC 3 multimedijski sistem, zadnji parking senzori, tempomat, sistem za održavanje vozila u saobraćajnoj traci (Lane Keeping) itd.
Ford Mutang (Foto: B92)
Pravnim licima i preduzetnicima, takozvanoj „poslovnoj“ publici, nemenjena je Ford Kuga sa 1.5 TDCi dizel motorom od 120 KS, prednjim pogonom, ručnim šestostepenim menjačem, Business paketom opreme i N1 homologacijom, što znači da se vozilo registruje za obavljanje delatnosti, pa je zbog toga PDV povratna „stavka“.

Ova verzija modela Kuga je opremljena navigacijom s ekranom od osam inča i SYNC 3 multimedijskim sistemom, zadnjim parking senzorima, LED dnevnim svetlima, automatskim klima-uređajem, tempomatom, a nudi se za 16.990 evra.
Ford Fiesta (Foto: Grand Motors)
Na istom štandu u hali 1 su i Ford Ecosport MCA sa 1.0 EcoBoost motorom od 125 KS, manuelnim šestostepenim menjačem i Business paketom opreme; Focus Vignale sa petoro vrata, 1.5 EcoBoost benzinskim motorom od 150 KS i osmostepenim automatskim menjačem; C-MAX s 1.0 EcoBoost motorom od 125 KS, ručnim šestostepenim menjačem i Business paketom opreme; Mondeo s paketom opreme Trend, 2.0 TDCi dizel motorom od 150 KS i ručnim šestostpenim menjačem; najmoćniji i najprestižniji eksponat - Mustang MCA Fastback s 2.3 EcoBoost benzinskim motorom i automatizovanim Powershift menjačem, a istim menjačem opremljen je i Ranger Double Cab WildTrack sa 3.2 TDCi dizel motorom od 200 KS i pogonom na sve točkove.
Ford Kuga N1 (Foto: Grand Motors)
U hali 4, posetioci mogu da vide i neke od reprezenata Fordovog programa lakih komercijalnih vozila.

Tamo je još jedno vozilo Kuga sa Business paketom opreme i 1.5 TDCi dizel motorom od 120 KS, ručnim šestostepenim menjačem, pogonom na prednje točkove i N1 homologacijom, još jedan Ranger, ali u verziji MCA Double Cab XLT s 2.2 TDCi dizelašem od 160 KS, pogonom na svim točkovima i tovarnim sandukom s tvrdim krovom (hard top).

Pored njih, mogu da se razgledaju i Connect Kombi N1 sa kratkim međuosovinskim rastojanjem u verziji 220 Trend s 1.5 TDCi dizel motorom od 100 KS i ručnim šestostepenim menjačem, prestižno opremljen Custom Tourneo 310 s dužim međuosovinskim rastojanjem, 2.0 TDCi dizel motorom od 170 KS, šestostepenim automatskim menjačem i Titanium paketom opreme i Custom Van 320 s kraćim međuosovinskim rastojanjem, Trend paketom opreme, 2.0 TDCi dizel motorom od 105 KS i manuelnim šestostepenim menjačem.
Infiniti u hali 4 (Foto:B92)
Premijum brend Infitini i ove godine je i istoj, hali 4, a posetioci mogu da uživaju u raskoši modela Q30, QX30 i Q60.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: