Aktuelno

Ponedeljak, 25.03.2019.

13:30

Ford Focus debitovao na beogradskom auto-salonu FOTO

Izvor: B92

Ford Focus debitovao na beogradskom auto-salonu FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 5 godina

Gledao novog focusa i sve je to odlicno. dobro izgleda unutra OK.Jedina zamerka kada su obicni cajgeri izgledaju mnogo jeftino kao na fordovima krajem 90ih

Eldorado

pre 5 godina

Moram priznati da mi je kod poslednje generacije Forova Fiesta bolje legla nego li Focus.
Moj favorit je svakako Mustang.
Ali nisam siguran za prednji deo, rekao bih da su ga pogoršali kod restilizacije. Šta vi mislite?

moron

pre 5 godina

"... Korola pa to je teška klaustofobija kao da po komforu pripada manjem segmentu,nova trojka napred prelepa,super materijali ali pozadi je nagrdiše i na zadnjoj klupi nema mesta za noge a skoro 4.5 m dužine...."
(NIKOLA, 26. mart 2019 17:42)

Koliko si visok? Ozbiljan sam. I bez zle namere.

NIKOLA

pre 5 godina

Evo danas pre podne na tanane obidjoh sajam sa drugarom da se baci pogled na dosta noviteta i baš izmedju ostalog da uporedim taj tanani lim Fokusa koji se pod prstima uvija u odnosu na konkurenciju cak i veći segment.Šta ovde neki izmišljaju ili umišljaju,pa to je za medalju.Ostalo,auto je odnos spoljnog izgleda i komfora pokidao konkurenciju mesta za putnike kao u limuzini,mogli su lepše tablu posebno obrtomere i meakanije materijale. Korola pa to je teška klaustofobija kao da po komforu pripada manjem segmentu,nova trojka napred prelepa,super materijali ali pozadi je nagrdiše i na zadnjoj klupi nema mesta za noge a skoro 4.5 m dužine heč,i30 i Ceed skroz korektni posebno Ceed sa super materijalima enterijera i lepom tablom,Skala korektna i prijatnog izgleda, gepekčina za medalju ali komfor ništa posebno ipak je moralo negde da se zakine.

Nišlija

pre 5 godina

Za mene je prijatno iznenadjenje Ford Mondeo.Na akciji za 23000evra odlicna ponuda.
(Ostao ovde, 25. mart 2019 17:46)

Taj mondeo je prošle godine mogao da se kupi za 17000.

442

pre 5 godina

Fokus ga pokidao, nema sale.. 
Odlicno igleda, a verovatno i tehnicke karakteristike su mu dobre. 
Pozz
(Vladimir, 26. mart 2019 08:37)

Jedino ga ubi cena jer dizel u solidnoj opremi lagano prelazi 20 - 22 000 eura i to samo 120 KS.......biciklo.

Marko Kraljević - Musina noćna mora

pre 5 godina

Znate kako kažu Ameri, baš tamo odakle potiče Ford?
"Uz Forda dobiješ i par patika, da možeš da otrčiš kod mehaničara kad se pokvari" Hoće da kažu da kupac Forda više vremena provede u tim patikama nego u Fordu. Sve s razlogom, mi kompanijski uzeli Fordove, i zamislite da se doboši potroše posle 10,000 km, ne paknovi nego doboši. Korpe kvačila baš na tim fokusima o kojima pričate ispuštaju čudne zvuke još dok je nov, pa mora da se sve menja. tako da... Sa srećom sa Fordom

priprema za radio®

pre 5 godina

Neki dan beše vest za pežo Rifter, a neko tada pomenu i Ford Tourneo Conect.
Pogledah sinoć sajt Ford.rs. Taj Ford ima za mene daleko lepši enterijer (a i sama vozačka pozicija "podseća na Ford") i npr. u Titanium izvebi TDCI 120 košta oko 1.000 manje od Riftera HDI 130 GT Line. Pri čemuje taj Ford serijski i "panoramac".
Ali npr, navigacija za njega "košta Boga oca" (1.690), a bez nje čak i sam serijski "infotainmant" kod Titaniuma deluje jako jadno (strana 25 kataloga).
https://fordcms.blob.core.windows.net/media/Serbia/Katalozi/Tourneo_Connect_2018_75_V2EDM_EDM_CS.PDF
Takodje, neverovatno je da taj Ford, mada ima sličan motor kao i Rifter (120 ks i 270 Nm u odnosu na 130 ks i 300 Nm ) i slične dimenzije, ipak nema isti "polet" kao Rifter.
"Juri" samo 171 i ubrzava 12,6. Sa 6MT.
Ispada da je Rifter HDI 130 "F1" za njega, jer ide 184 i ubrzava 10,4.
Čak i sa HDI 100 izuzetno malo potentniji od TDCI 120 ( 172 i 12,5). Neverovatno.
https://www.peugeot.rs/media/showrooms/rifter/cenovnik-Rifter.pdf

mile

pre 5 godina

Na selu, gde sam od prosle godine presao da zivim, 90% je ubedjeno da su pravi automobili prestali da se prave oko 2005. i sve posle toga za njih je plastika. Audi a6 c5, a4 b6, passat b5.5 ... to su limuzine.
(ucha, 25. mart 2019 18:18)
pravi automobili su prestali da se prave npr 1995 a ne 2005. Najkvalitetniji su bili 80tih i 90tih

achitwn

pre 5 godina

Ok za plastiku, ali ne razumem sta ce vam debeo lim? Kao zastita od metaka ili sta vec? U sudaru lim nema nikakvu ulogu. Malo su vas Svabe istripovali za zvukom vrata, premijum segmentom itd. Na selu, gde sam od prosle godine presao da zivim, 90% je ubedjeno da su pravi automobili prestali da se prave oko 2005. i sve posle toga za njih je plastika. Audi a6 c5, a4 b6, passat b5.5 ... to su limuzine.
(ucha, 25. mart 2019 18:18)
Moje iskustvo sa mass orodukcijskim modelima tipa ford chevy je da stvarno imaju tanji lim. I rezultat toga je da se dent napravi uz mali dodir vrata vozila parkiranog do njih

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Zna li neko, kada će u Srbiji da se u nekom salonu pojavi "za videti" novi focus karavan ?
"Kao ozebao sunce" čekao sam da ove zime/proleća vidim dva nova karavana C segmenta.
Jedan od njih sam već video. I baš sam se prostorno gadno razočarao. Pao je na nečemu na čemu karavan "ne sme" da padne.
Nadam se da sa focusom karavanom to neće biti slučaj.

Ostao ovde

pre 5 godina

Vozio sam novog Focusa, limuzinu. Prvo sam se razočarao kvalitetom materijala unutra i tankim limom. Kao da sam seo u Koreanca...Medjutim kad provozah auto, situacija se promenila. Odusevih se stabilnošću, snagom, menjačem, ukupnim utiskom u vožnji. U pitanju je bio dizel od 120 konja.
(Andrej, 25. mart 2019 15:29)
Zanimljivo je kako poredite babe i zabe.Ti isti korejanci na sajmu izloze i slabiju opremu a mnogi samo vrh opreme.Onda se nadju pametnjakovici da porede a razlika u ceni od 3 do 5000evra.
I ja sam seo u vozila mnogih brendova i nisam nesto primetio neko ludilo od kvaliteta u odnosu na korejance t.j.KIAe i Hyundai-a.Cak je i obrnuto.Pogledajte i kvake na vratima,zvuk pri zatvaranju vrata i sl.

Andrej

pre 5 godina

Ljudi, možda mi logika nije dobra, ali taj lim je tako tanak da kad se pipne prstom uvija se kao tanka plastika. Da li to ima veze sa kvalitetom i čvrstinom auta ne znam. Materijali unutra su kriminalno loši, volan na dodir užasan. Vrata se nejednako lako zatvaraju, sve u svemu kao da su žurili sa sklapanjem jer je nov model. A već rekoh vozne karakteristike odlične! Kad uključih sport mode auto polete. Potrošnja na autu koje sam vozio 5,3 l posle 1300 km. Pomešane su mi emocije, auto nije jeftin.

... pobuna na brodu ludaka ...

pre 5 godina

... nažalost, poslednji lepi model focus-a bio je onaj tkz. hečbek model, 3/5 vrata, zaključno sa 2003 godinom... eventualno može da prodje i onaj model iz 2005 g. onaj sa visoko podignutim zadnjim svetlima...
... kažem nažalost jer mi se čini da su focusi što noviji sve neatraktivniji...
... ali ovo je mišljenje samo o estetici ... focus je bio i ostaće - autina i po :-)

Kapetan Mo

pre 5 godina

za dole pomenutog dizela od 120 konja u srednjoj opremi...
moze da se kupi hyndai tucson dizel .
izbor je jednostavan
ok auto al cena horor


pozzzz

ucha

pre 5 godina

@andrej Ok za plastiku, ali ne razumem sta ce vam debeo lim? Kao zastita od metaka ili sta vec? U sudaru lim nema nikakvu ulogu. Malo su vas Svabe istripovali za zvukom vrata, premijum segmentom itd. Na selu, gde sam od prosle godine presao da zivim, 90% je ubedjeno da su pravi automobili prestali da se prave oko 2005. i sve posle toga za njih je plastika. Audi a6 c5, a4 b6, passat b5.5 ... to su limuzine.

godzilla

pre 5 godina

@Andrej slazem se sa recenim. Isti utisak sam imao, sto se tice voznje i osecaja za volanom. Medjutim ne mogu mu oprostiti kvalitet izrade i upotrebljene materijale. Sve se klima, cvrci, skripi i to na testnom vozilu, koje nije preslo ni 10 hiljada. Daleko najlosije sklopljen automobil u svojoj klasi, daleko. Pritom cena mu je ili ista ili visa od konkurencije.

Ostao ovde

pre 5 godina

Za mene je prijatno iznenadjenje Ford Mondeo.Na akciji za 23000evra odlicna ponuda.Nazad mesta koliko hoces.Kada se otvore peta vrata,sto kaze jedan,mogu tri tela da stanu unutra.Motor turbo benzin.Odlicna kupovina.

NIKOLA

pre 5 godina

Lepo izgleda spolja, posebno ST Line oprema, unutra prava klasika ništa da oduševi izgledom osim automatskog mjenjača koji je kao kod Jaguara, a opet ništa ne fali i ne smeta, komforan za medalju posebno zadnja klupa,gepek prosek.Ako ima upravljivost,ogibljenje i jak trap kao generalno Fordovi modeli uz dokazano dobre agregate i kao do sad tokom godine budu davali lagerska akcije odlična kupovine,premda korektna je i akcija koju su dali odmah čim je stigao za 1.0 ecobust 125 konja ST Line opremu plus dodata oprema i metalik boja za 19.990 evra,ipak je nov model.

moron

pre 5 godina

Uvoznik je tako dobro odmerio cene za novog focusa da onih 10-ak komada iz 2018 na sajtu Polovni automobili i dalje stoje nepomični ... Kada vidim na oglasu onaj crveni HB 1,0 sa 125 ks za 22.490 iz 2018 pomislim da je „skrivena kamera“ ... Do danas nisam uočio da su uvezli novi focus karavan (nema ga ni u salonu, ni na oglasima). A uz razumnu cenu, i „potrebne opcionale“ ( jer nijedan srpski focus serijski nema ni AEB), on bi zaista bio prava „bomba“. Ali, uz ove cene ...

Andrej

pre 5 godina

Vozio sam novog Focusa, limuzinu. Prvo sam se razočarao kvalitetom materijala unutra i tankim limom. Kao da sam seo u Koreanca...Medjutim kad provozah auto, situacija se promenila. Odusevih se stabilnošću, snagom, menjačem, ukupnim utiskom u vožnji. U pitanju je bio dizel od 120 konja.

moron

pre 5 godina

Uvoznik je tako dobro odmerio cene za novog focusa da onih 10-ak komada iz 2018 na sajtu Polovni automobili i dalje stoje nepomični ... Kada vidim na oglasu onaj crveni HB 1,0 sa 125 ks za 22.490 iz 2018 pomislim da je „skrivena kamera“ ... Do danas nisam uočio da su uvezli novi focus karavan (nema ga ni u salonu, ni na oglasima). A uz razumnu cenu, i „potrebne opcionale“ ( jer nijedan srpski focus serijski nema ni AEB), on bi zaista bio prava „bomba“. Ali, uz ove cene ...

Andrej

pre 5 godina

Vozio sam novog Focusa, limuzinu. Prvo sam se razočarao kvalitetom materijala unutra i tankim limom. Kao da sam seo u Koreanca...Medjutim kad provozah auto, situacija se promenila. Odusevih se stabilnošću, snagom, menjačem, ukupnim utiskom u vožnji. U pitanju je bio dizel od 120 konja.

Kapetan Mo

pre 5 godina

za dole pomenutog dizela od 120 konja u srednjoj opremi...
moze da se kupi hyndai tucson dizel .
izbor je jednostavan
ok auto al cena horor


pozzzz

Ostao ovde

pre 5 godina

Za mene je prijatno iznenadjenje Ford Mondeo.Na akciji za 23000evra odlicna ponuda.Nazad mesta koliko hoces.Kada se otvore peta vrata,sto kaze jedan,mogu tri tela da stanu unutra.Motor turbo benzin.Odlicna kupovina.

ucha

pre 5 godina

@andrej Ok za plastiku, ali ne razumem sta ce vam debeo lim? Kao zastita od metaka ili sta vec? U sudaru lim nema nikakvu ulogu. Malo su vas Svabe istripovali za zvukom vrata, premijum segmentom itd. Na selu, gde sam od prosle godine presao da zivim, 90% je ubedjeno da su pravi automobili prestali da se prave oko 2005. i sve posle toga za njih je plastika. Audi a6 c5, a4 b6, passat b5.5 ... to su limuzine.

NIKOLA

pre 5 godina

Lepo izgleda spolja, posebno ST Line oprema, unutra prava klasika ništa da oduševi izgledom osim automatskog mjenjača koji je kao kod Jaguara, a opet ništa ne fali i ne smeta, komforan za medalju posebno zadnja klupa,gepek prosek.Ako ima upravljivost,ogibljenje i jak trap kao generalno Fordovi modeli uz dokazano dobre agregate i kao do sad tokom godine budu davali lagerska akcije odlična kupovine,premda korektna je i akcija koju su dali odmah čim je stigao za 1.0 ecobust 125 konja ST Line opremu plus dodata oprema i metalik boja za 19.990 evra,ipak je nov model.

godzilla

pre 5 godina

@Andrej slazem se sa recenim. Isti utisak sam imao, sto se tice voznje i osecaja za volanom. Medjutim ne mogu mu oprostiti kvalitet izrade i upotrebljene materijale. Sve se klima, cvrci, skripi i to na testnom vozilu, koje nije preslo ni 10 hiljada. Daleko najlosije sklopljen automobil u svojoj klasi, daleko. Pritom cena mu je ili ista ili visa od konkurencije.

... pobuna na brodu ludaka ...

pre 5 godina

... nažalost, poslednji lepi model focus-a bio je onaj tkz. hečbek model, 3/5 vrata, zaključno sa 2003 godinom... eventualno može da prodje i onaj model iz 2005 g. onaj sa visoko podignutim zadnjim svetlima...
... kažem nažalost jer mi se čini da su focusi što noviji sve neatraktivniji...
... ali ovo je mišljenje samo o estetici ... focus je bio i ostaće - autina i po :-)

Andrej

pre 5 godina

Ljudi, možda mi logika nije dobra, ali taj lim je tako tanak da kad se pipne prstom uvija se kao tanka plastika. Da li to ima veze sa kvalitetom i čvrstinom auta ne znam. Materijali unutra su kriminalno loši, volan na dodir užasan. Vrata se nejednako lako zatvaraju, sve u svemu kao da su žurili sa sklapanjem jer je nov model. A već rekoh vozne karakteristike odlične! Kad uključih sport mode auto polete. Potrošnja na autu koje sam vozio 5,3 l posle 1300 km. Pomešane su mi emocije, auto nije jeftin.

achitwn

pre 5 godina

Ok za plastiku, ali ne razumem sta ce vam debeo lim? Kao zastita od metaka ili sta vec? U sudaru lim nema nikakvu ulogu. Malo su vas Svabe istripovali za zvukom vrata, premijum segmentom itd. Na selu, gde sam od prosle godine presao da zivim, 90% je ubedjeno da su pravi automobili prestali da se prave oko 2005. i sve posle toga za njih je plastika. Audi a6 c5, a4 b6, passat b5.5 ... to su limuzine.
(ucha, 25. mart 2019 18:18)
Moje iskustvo sa mass orodukcijskim modelima tipa ford chevy je da stvarno imaju tanji lim. I rezultat toga je da se dent napravi uz mali dodir vrata vozila parkiranog do njih

mile

pre 5 godina

Na selu, gde sam od prosle godine presao da zivim, 90% je ubedjeno da su pravi automobili prestali da se prave oko 2005. i sve posle toga za njih je plastika. Audi a6 c5, a4 b6, passat b5.5 ... to su limuzine.
(ucha, 25. mart 2019 18:18)
pravi automobili su prestali da se prave npr 1995 a ne 2005. Najkvalitetniji su bili 80tih i 90tih

Ostao ovde

pre 5 godina

Vozio sam novog Focusa, limuzinu. Prvo sam se razočarao kvalitetom materijala unutra i tankim limom. Kao da sam seo u Koreanca...Medjutim kad provozah auto, situacija se promenila. Odusevih se stabilnošću, snagom, menjačem, ukupnim utiskom u vožnji. U pitanju je bio dizel od 120 konja.
(Andrej, 25. mart 2019 15:29)
Zanimljivo je kako poredite babe i zabe.Ti isti korejanci na sajmu izloze i slabiju opremu a mnogi samo vrh opreme.Onda se nadju pametnjakovici da porede a razlika u ceni od 3 do 5000evra.
I ja sam seo u vozila mnogih brendova i nisam nesto primetio neko ludilo od kvaliteta u odnosu na korejance t.j.KIAe i Hyundai-a.Cak je i obrnuto.Pogledajte i kvake na vratima,zvuk pri zatvaranju vrata i sl.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Zna li neko, kada će u Srbiji da se u nekom salonu pojavi "za videti" novi focus karavan ?
"Kao ozebao sunce" čekao sam da ove zime/proleća vidim dva nova karavana C segmenta.
Jedan od njih sam već video. I baš sam se prostorno gadno razočarao. Pao je na nečemu na čemu karavan "ne sme" da padne.
Nadam se da sa focusom karavanom to neće biti slučaj.

Marko Kraljević - Musina noćna mora

pre 5 godina

Znate kako kažu Ameri, baš tamo odakle potiče Ford?
"Uz Forda dobiješ i par patika, da možeš da otrčiš kod mehaničara kad se pokvari" Hoće da kažu da kupac Forda više vremena provede u tim patikama nego u Fordu. Sve s razlogom, mi kompanijski uzeli Fordove, i zamislite da se doboši potroše posle 10,000 km, ne paknovi nego doboši. Korpe kvačila baš na tim fokusima o kojima pričate ispuštaju čudne zvuke još dok je nov, pa mora da se sve menja. tako da... Sa srećom sa Fordom

NIKOLA

pre 5 godina

Evo danas pre podne na tanane obidjoh sajam sa drugarom da se baci pogled na dosta noviteta i baš izmedju ostalog da uporedim taj tanani lim Fokusa koji se pod prstima uvija u odnosu na konkurenciju cak i veći segment.Šta ovde neki izmišljaju ili umišljaju,pa to je za medalju.Ostalo,auto je odnos spoljnog izgleda i komfora pokidao konkurenciju mesta za putnike kao u limuzini,mogli su lepše tablu posebno obrtomere i meakanije materijale. Korola pa to je teška klaustofobija kao da po komforu pripada manjem segmentu,nova trojka napred prelepa,super materijali ali pozadi je nagrdiše i na zadnjoj klupi nema mesta za noge a skoro 4.5 m dužine heč,i30 i Ceed skroz korektni posebno Ceed sa super materijalima enterijera i lepom tablom,Skala korektna i prijatnog izgleda, gepekčina za medalju ali komfor ništa posebno ipak je moralo negde da se zakine.

Nišlija

pre 5 godina

Za mene je prijatno iznenadjenje Ford Mondeo.Na akciji za 23000evra odlicna ponuda.
(Ostao ovde, 25. mart 2019 17:46)

Taj mondeo je prošle godine mogao da se kupi za 17000.

priprema za radio®

pre 5 godina

Neki dan beše vest za pežo Rifter, a neko tada pomenu i Ford Tourneo Conect.
Pogledah sinoć sajt Ford.rs. Taj Ford ima za mene daleko lepši enterijer (a i sama vozačka pozicija "podseća na Ford") i npr. u Titanium izvebi TDCI 120 košta oko 1.000 manje od Riftera HDI 130 GT Line. Pri čemuje taj Ford serijski i "panoramac".
Ali npr, navigacija za njega "košta Boga oca" (1.690), a bez nje čak i sam serijski "infotainmant" kod Titaniuma deluje jako jadno (strana 25 kataloga).
https://fordcms.blob.core.windows.net/media/Serbia/Katalozi/Tourneo_Connect_2018_75_V2EDM_EDM_CS.PDF
Takodje, neverovatno je da taj Ford, mada ima sličan motor kao i Rifter (120 ks i 270 Nm u odnosu na 130 ks i 300 Nm ) i slične dimenzije, ipak nema isti "polet" kao Rifter.
"Juri" samo 171 i ubrzava 12,6. Sa 6MT.
Ispada da je Rifter HDI 130 "F1" za njega, jer ide 184 i ubrzava 10,4.
Čak i sa HDI 100 izuzetno malo potentniji od TDCI 120 ( 172 i 12,5). Neverovatno.
https://www.peugeot.rs/media/showrooms/rifter/cenovnik-Rifter.pdf

442

pre 5 godina

Fokus ga pokidao, nema sale.. 
Odlicno igleda, a verovatno i tehnicke karakteristike su mu dobre. 
Pozz
(Vladimir, 26. mart 2019 08:37)

Jedino ga ubi cena jer dizel u solidnoj opremi lagano prelazi 20 - 22 000 eura i to samo 120 KS.......biciklo.

Eldorado

pre 5 godina

Moram priznati da mi je kod poslednje generacije Forova Fiesta bolje legla nego li Focus.
Moj favorit je svakako Mustang.
Ali nisam siguran za prednji deo, rekao bih da su ga pogoršali kod restilizacije. Šta vi mislite?

ja

pre 5 godina

Gledao novog focusa i sve je to odlicno. dobro izgleda unutra OK.Jedina zamerka kada su obicni cajgeri izgledaju mnogo jeftino kao na fordovima krajem 90ih

moron

pre 5 godina

"... Korola pa to je teška klaustofobija kao da po komforu pripada manjem segmentu,nova trojka napred prelepa,super materijali ali pozadi je nagrdiše i na zadnjoj klupi nema mesta za noge a skoro 4.5 m dužine...."
(NIKOLA, 26. mart 2019 17:42)

Koliko si visok? Ozbiljan sam. I bez zle namere.

... pobuna na brodu ludaka ...

pre 5 godina

... nažalost, poslednji lepi model focus-a bio je onaj tkz. hečbek model, 3/5 vrata, zaključno sa 2003 godinom... eventualno može da prodje i onaj model iz 2005 g. onaj sa visoko podignutim zadnjim svetlima...
... kažem nažalost jer mi se čini da su focusi što noviji sve neatraktivniji...
... ali ovo je mišljenje samo o estetici ... focus je bio i ostaće - autina i po :-)

Marko Kraljević - Musina noćna mora

pre 5 godina

Znate kako kažu Ameri, baš tamo odakle potiče Ford?
"Uz Forda dobiješ i par patika, da možeš da otrčiš kod mehaničara kad se pokvari" Hoće da kažu da kupac Forda više vremena provede u tim patikama nego u Fordu. Sve s razlogom, mi kompanijski uzeli Fordove, i zamislite da se doboši potroše posle 10,000 km, ne paknovi nego doboši. Korpe kvačila baš na tim fokusima o kojima pričate ispuštaju čudne zvuke još dok je nov, pa mora da se sve menja. tako da... Sa srećom sa Fordom

Andrej

pre 5 godina

Vozio sam novog Focusa, limuzinu. Prvo sam se razočarao kvalitetom materijala unutra i tankim limom. Kao da sam seo u Koreanca...Medjutim kad provozah auto, situacija se promenila. Odusevih se stabilnošću, snagom, menjačem, ukupnim utiskom u vožnji. U pitanju je bio dizel od 120 konja.

ucha

pre 5 godina

@andrej Ok za plastiku, ali ne razumem sta ce vam debeo lim? Kao zastita od metaka ili sta vec? U sudaru lim nema nikakvu ulogu. Malo su vas Svabe istripovali za zvukom vrata, premijum segmentom itd. Na selu, gde sam od prosle godine presao da zivim, 90% je ubedjeno da su pravi automobili prestali da se prave oko 2005. i sve posle toga za njih je plastika. Audi a6 c5, a4 b6, passat b5.5 ... to su limuzine.

godzilla

pre 5 godina

@Andrej slazem se sa recenim. Isti utisak sam imao, sto se tice voznje i osecaja za volanom. Medjutim ne mogu mu oprostiti kvalitet izrade i upotrebljene materijale. Sve se klima, cvrci, skripi i to na testnom vozilu, koje nije preslo ni 10 hiljada. Daleko najlosije sklopljen automobil u svojoj klasi, daleko. Pritom cena mu je ili ista ili visa od konkurencije.

mile

pre 5 godina

Na selu, gde sam od prosle godine presao da zivim, 90% je ubedjeno da su pravi automobili prestali da se prave oko 2005. i sve posle toga za njih je plastika. Audi a6 c5, a4 b6, passat b5.5 ... to su limuzine.
(ucha, 25. mart 2019 18:18)
pravi automobili su prestali da se prave npr 1995 a ne 2005. Najkvalitetniji su bili 80tih i 90tih

Kapetan Mo

pre 5 godina

za dole pomenutog dizela od 120 konja u srednjoj opremi...
moze da se kupi hyndai tucson dizel .
izbor je jednostavan
ok auto al cena horor


pozzzz

NIKOLA

pre 5 godina

Lepo izgleda spolja, posebno ST Line oprema, unutra prava klasika ništa da oduševi izgledom osim automatskog mjenjača koji je kao kod Jaguara, a opet ništa ne fali i ne smeta, komforan za medalju posebno zadnja klupa,gepek prosek.Ako ima upravljivost,ogibljenje i jak trap kao generalno Fordovi modeli uz dokazano dobre agregate i kao do sad tokom godine budu davali lagerska akcije odlična kupovine,premda korektna je i akcija koju su dali odmah čim je stigao za 1.0 ecobust 125 konja ST Line opremu plus dodata oprema i metalik boja za 19.990 evra,ipak je nov model.

Ostao ovde

pre 5 godina

Za mene je prijatno iznenadjenje Ford Mondeo.Na akciji za 23000evra odlicna ponuda.Nazad mesta koliko hoces.Kada se otvore peta vrata,sto kaze jedan,mogu tri tela da stanu unutra.Motor turbo benzin.Odlicna kupovina.

Nišlija

pre 5 godina

Za mene je prijatno iznenadjenje Ford Mondeo.Na akciji za 23000evra odlicna ponuda.
(Ostao ovde, 25. mart 2019 17:46)

Taj mondeo je prošle godine mogao da se kupi za 17000.

442

pre 5 godina

Fokus ga pokidao, nema sale.. 
Odlicno igleda, a verovatno i tehnicke karakteristike su mu dobre. 
Pozz
(Vladimir, 26. mart 2019 08:37)

Jedino ga ubi cena jer dizel u solidnoj opremi lagano prelazi 20 - 22 000 eura i to samo 120 KS.......biciklo.

moron

pre 5 godina

Uvoznik je tako dobro odmerio cene za novog focusa da onih 10-ak komada iz 2018 na sajtu Polovni automobili i dalje stoje nepomični ... Kada vidim na oglasu onaj crveni HB 1,0 sa 125 ks za 22.490 iz 2018 pomislim da je „skrivena kamera“ ... Do danas nisam uočio da su uvezli novi focus karavan (nema ga ni u salonu, ni na oglasima). A uz razumnu cenu, i „potrebne opcionale“ ( jer nijedan srpski focus serijski nema ni AEB), on bi zaista bio prava „bomba“. Ali, uz ove cene ...

NIKOLA

pre 5 godina

Evo danas pre podne na tanane obidjoh sajam sa drugarom da se baci pogled na dosta noviteta i baš izmedju ostalog da uporedim taj tanani lim Fokusa koji se pod prstima uvija u odnosu na konkurenciju cak i veći segment.Šta ovde neki izmišljaju ili umišljaju,pa to je za medalju.Ostalo,auto je odnos spoljnog izgleda i komfora pokidao konkurenciju mesta za putnike kao u limuzini,mogli su lepše tablu posebno obrtomere i meakanije materijale. Korola pa to je teška klaustofobija kao da po komforu pripada manjem segmentu,nova trojka napred prelepa,super materijali ali pozadi je nagrdiše i na zadnjoj klupi nema mesta za noge a skoro 4.5 m dužine heč,i30 i Ceed skroz korektni posebno Ceed sa super materijalima enterijera i lepom tablom,Skala korektna i prijatnog izgleda, gepekčina za medalju ali komfor ništa posebno ipak je moralo negde da se zakine.

Ostao ovde

pre 5 godina

Vozio sam novog Focusa, limuzinu. Prvo sam se razočarao kvalitetom materijala unutra i tankim limom. Kao da sam seo u Koreanca...Medjutim kad provozah auto, situacija se promenila. Odusevih se stabilnošću, snagom, menjačem, ukupnim utiskom u vožnji. U pitanju je bio dizel od 120 konja.
(Andrej, 25. mart 2019 15:29)
Zanimljivo je kako poredite babe i zabe.Ti isti korejanci na sajmu izloze i slabiju opremu a mnogi samo vrh opreme.Onda se nadju pametnjakovici da porede a razlika u ceni od 3 do 5000evra.
I ja sam seo u vozila mnogih brendova i nisam nesto primetio neko ludilo od kvaliteta u odnosu na korejance t.j.KIAe i Hyundai-a.Cak je i obrnuto.Pogledajte i kvake na vratima,zvuk pri zatvaranju vrata i sl.

achitwn

pre 5 godina

Ok za plastiku, ali ne razumem sta ce vam debeo lim? Kao zastita od metaka ili sta vec? U sudaru lim nema nikakvu ulogu. Malo su vas Svabe istripovali za zvukom vrata, premijum segmentom itd. Na selu, gde sam od prosle godine presao da zivim, 90% je ubedjeno da su pravi automobili prestali da se prave oko 2005. i sve posle toga za njih je plastika. Audi a6 c5, a4 b6, passat b5.5 ... to su limuzine.
(ucha, 25. mart 2019 18:18)
Moje iskustvo sa mass orodukcijskim modelima tipa ford chevy je da stvarno imaju tanji lim. I rezultat toga je da se dent napravi uz mali dodir vrata vozila parkiranog do njih

priprema za radio®

pre 5 godina

Neki dan beše vest za pežo Rifter, a neko tada pomenu i Ford Tourneo Conect.
Pogledah sinoć sajt Ford.rs. Taj Ford ima za mene daleko lepši enterijer (a i sama vozačka pozicija "podseća na Ford") i npr. u Titanium izvebi TDCI 120 košta oko 1.000 manje od Riftera HDI 130 GT Line. Pri čemuje taj Ford serijski i "panoramac".
Ali npr, navigacija za njega "košta Boga oca" (1.690), a bez nje čak i sam serijski "infotainmant" kod Titaniuma deluje jako jadno (strana 25 kataloga).
https://fordcms.blob.core.windows.net/media/Serbia/Katalozi/Tourneo_Connect_2018_75_V2EDM_EDM_CS.PDF
Takodje, neverovatno je da taj Ford, mada ima sličan motor kao i Rifter (120 ks i 270 Nm u odnosu na 130 ks i 300 Nm ) i slične dimenzije, ipak nema isti "polet" kao Rifter.
"Juri" samo 171 i ubrzava 12,6. Sa 6MT.
Ispada da je Rifter HDI 130 "F1" za njega, jer ide 184 i ubrzava 10,4.
Čak i sa HDI 100 izuzetno malo potentniji od TDCI 120 ( 172 i 12,5). Neverovatno.
https://www.peugeot.rs/media/showrooms/rifter/cenovnik-Rifter.pdf

moron

pre 5 godina

"... Korola pa to je teška klaustofobija kao da po komforu pripada manjem segmentu,nova trojka napred prelepa,super materijali ali pozadi je nagrdiše i na zadnjoj klupi nema mesta za noge a skoro 4.5 m dužine...."
(NIKOLA, 26. mart 2019 17:42)

Koliko si visok? Ozbiljan sam. I bez zle namere.

Andrej

pre 5 godina

Ljudi, možda mi logika nije dobra, ali taj lim je tako tanak da kad se pipne prstom uvija se kao tanka plastika. Da li to ima veze sa kvalitetom i čvrstinom auta ne znam. Materijali unutra su kriminalno loši, volan na dodir užasan. Vrata se nejednako lako zatvaraju, sve u svemu kao da su žurili sa sklapanjem jer je nov model. A već rekoh vozne karakteristike odlične! Kad uključih sport mode auto polete. Potrošnja na autu koje sam vozio 5,3 l posle 1300 km. Pomešane su mi emocije, auto nije jeftin.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Zna li neko, kada će u Srbiji da se u nekom salonu pojavi "za videti" novi focus karavan ?
"Kao ozebao sunce" čekao sam da ove zime/proleća vidim dva nova karavana C segmenta.
Jedan od njih sam već video. I baš sam se prostorno gadno razočarao. Pao je na nečemu na čemu karavan "ne sme" da padne.
Nadam se da sa focusom karavanom to neće biti slučaj.

ja

pre 5 godina

Gledao novog focusa i sve je to odlicno. dobro izgleda unutra OK.Jedina zamerka kada su obicni cajgeri izgledaju mnogo jeftino kao na fordovima krajem 90ih

Eldorado

pre 5 godina

Moram priznati da mi je kod poslednje generacije Forova Fiesta bolje legla nego li Focus.
Moj favorit je svakako Mustang.
Ali nisam siguran za prednji deo, rekao bih da su ga pogoršali kod restilizacije. Šta vi mislite?