Galerija: Honda CR-V Hybrid

Honda je objavila sveže fotografije svog prvog SUV-a sa hibridnim pogonom koji će se prodavati u Evropi.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

14:30

Galerija: Honda CR-V Hybrid

Honda CR-V Hybrid imala je evropsku premijeru u oktobru, na sajmu automobila u Parizu, a početkom 2019. ovaj model stiže u evropske prodajne salone.

Hibridna verzija menja nekadašnju dizel varijantu, a automobil dobija snagu od 2.0 litarskog i-VTEC benzinca i dva elektromotora.

Direktni prenosni sistem ima jedan stepen prenosa, kao kod električnih automobila, a za skladištenje električne energije koriste se litijum-jonske baterije.
Benzinski 2.0 i-VTEC proizvodi 145 ks pri 6.200 o/min i 175 Nm pri 4.000 o/min.

Ukupna kombinovana snaga hibridnog sistema iznosi 184 ks (135 kW) a maksimalni obrtni moment 315 Nm.

Kupci će moći da biraju između opcije sa prednjim i pogonom na sva 4 točka.
Honda je saopštila da model sa prednjim pogonom prosečno troši 5,3 l/100 km i emituje 120 g CO2/km, mereno prema NEDC ciklusu, a verzija sa pogonom na sve točkove ima prosečnu potrošnju od 5,5 l/100 km i emisiju CO2 od 126 g/km.

Što se tiče performansi, verzija sa prednjim pogonom 0-100 km/h ubrzava za 8,8 s, a model sa pogonom na sva 4 točka za 9,2 s. Maksimalna brzina automobila u oba slučaja je 180 km/h.

Honda navodi da je na novoj generaciji modela CR-V unapredila terenske sposobnosti vozila i da odstojanje od tla u verziji sa pogonom na prednje točkove sada iznosi 182 mm , a u varijanti 4x4 klirens je 192 mm (+27 mm u odnosu na prethodnika).
Automobil je inače opremljen inteligentnom Multi-Mode Drive (i-MMD) tehnologijom koja automatski bira optimalan način vožnje kako bi se postigla najveća moguća efikasnost.

U EV Drive (električnom) modu vozilo se kreće samo uz pogon elektromotora, a potrebna energija dobija se iz litijum-jonskih baterija, dok je benzinac isključen. U Hybrid Drive režim vožnje aktivira se benzinski motor, ali samo kao generator električne struje, kako bi se baterije dopunjavale tokom vožnje.

Kod Engine Drive moda benzinac se priključuje na kvačilo i direktno šalje snagu na pogonske točkove, dok se višak energije pretvara u električnu energiju i deponuje u baterijama. Za vožnju po gradu Honda CR-V Hybrid koristi ili Hybrid Drive ili EV Drive, dok se Engine Drive režim najčešće aktivira u vožnji autoputem i pri velikim brzinama
Grafički prikaz trenutnog režima vožnje može da se prati na displeju, gde se takođe vidi i stanje baterije, koliko je napunjena, da li se puni ili prazni u datom trenutku i sl.

Sistem i-MMD automatski bira najpoželjniji režim vožnje, bez intervencije vozača.

U japanskom proizvođaču kažu da je prelaz iz jednog u drugi mod praktično neprimetan za putnike. Ističu i da je vožnja gotovo nečujna zahvaljujući elektromotorima, ali i veoma tihom radu benzinca.

Honda CR-V Hybrid počela je da se proizvodi u oktobru, a u prodajne salone u Evropi stiže u prvim mesecima 2019. godine.

Više fotografija ovog SUV modela pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: