BMW gubi kupce zbog ekološke svesti, spremio je odgovor

BMW je postigao pun pogodak sa novim generacijama X3 i X5 modela čija je prodaja 60% bolja nego od prethodne.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 11.11.2018.

09:00

BMW gubi kupce zbog ekološke svesti, spremio je odgovor

Međutim, iako ova dva SUV-a beleže sjajne rezultate nije sve savršeno za BMW, posebno ne u Severnoj Americi.

Slab izbor pogonskih jedinica polako udaljava potencijalne kupce od BMW i okreće ih ka konkurentima poput Jaguara i Tesle, čak i Hyundaija.

Razlog su hibridni modeli pa se očekuje da BMW brzo reaguje i spremi konkurenciju za I-Pace, Konu Electric i Teslu Model X.
Stoga iz baravske kompaije najavljuju hibridne verzije X3 xDrive30e i X5 xDrive45e u naredne dve godine, jedan za drugim.

Tako će BMW dodatno pojačati svoje prisustvo u ovom segmentu znajući da uskoro stiže i potpuno električni iX3.

BMW X3 xDrive30e će preuzeti pogonsku jedinicu iz BMW 330e iPerformance koju čine 2,0-litarski četvorocilindarski benzinac i elektromotor koji zajedno isporučuju 275 KS i autonomiju od 60 km samo na struju.
Spekuliše se da bi X3 sa ovim pogonom mogao da ima prosečnu potrošnju oko 3-4 l/100 km.

X5 xDrive45e bi trebalo pod haubom da ima 3,0-litarski redni šestocilindarski agregat i sličan elektromotor između SUS motora i menjača.

Iz BMW najavljuju da će da raspolaže sa 395 KS i 600 Nm obrtnog momenta, te da će uzbrzavati 0-100 km/h za samo 5,6 sekundi, uz autonomiju od oko 50 km na struju u stvarnim uslovima vožnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: