Volvo impresivan, Ford ga prati na pooštrenim testovima

Iako su pooštreni kriterijumi bezbednosti na novim Euro NCAP testovima, Ford Focus i Volvo XC40 zabeležili su maksimalnu ocenu od pet zvezdica.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2018.

11:35

Volvo impresivan, Ford ga prati na pooštrenim testovima

Po novim kriterijumima vozilo mora da ima napredniji sistem asistencije vozaču, uključujući i samostalno kočenje u slučaju nužde (AEB) koje može da detektuje bicikliste i pešake, ali i automobile.

S obzirom da obe pomenuta modela poseduju ovu tehnologiju, i Focus i XC40 su zabeležili oko 75% sigurnosti na testu. Vozila su još bolji rezultat zabeležili u testu zaštite putnika, oba modela su imala 87% u sigurnosti deteta.

Ford je imao i izuzetno visokih 85% u zaštiti odraskih, ali ga je Volvo nadmašio sa fantastičnih 97%, što je jedan od pet najboljih rezultata u poslednje tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: