Automobili

Četvrtak, 04.01.2018.

08:35

Infinitijev iskorak u budućnost: Koncept nove limuzine

Na predstojećem auto-salonu u Detroitu, japanski premijum brend biće predstavljen konceptom Q Inspiration, koji osim novog dizajnerskog jezika donosi i nove proporcije u segment luksuznih limuzina.

Izvor: B92

Infinitijev iskorak u budućnost: Koncept nove limuzine

Kako se bliži polovina januara i početak najznačajnijeg severnoameričkog sajma automobila, proizvođači počinju da otkrivaju svoje novitete koji će biti prikazani na ovoj manifestaciji. Među njima je i premium marka Infiniti, u vlasništvu Nissana, koja će u Detroitu izložiti koncept Q Inspiration.

Reč je o velikoj luksuznoj limuzini, sa stilskim karakteristikama kupea i dizajnom koji najavljuje izged budućih modela Infinitija. Kako kažu u toj kompaniji, namera je bila da se preispita mogućnost promene proporcija klasičnih premijum limuzina, tako što će hauba i motorski odeljak biti kraći, a sama putnička kabina nešto duža.

Putnici će osim više prostora dobiti i više prirodne svetlosti zahvaljujući staklenom krovu.

Infiniti je uoči premijere objavio dve fotografije koncepta Q Inspiration, jednu na kojoj je prikazan far, detalj haube i prednje maske, i drugu na kojoj se vidi čitav automobil.

Više fotografija i tehničkih detalja biće objavljeno 15. januara, kada će vozilo debitovati na detroitskom auto-salonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: