Najtraženiji zeleni automobili u Evropi su...

Evropski kupci električnih automobila i u 2016. najčešće biraju Nissan Leaf dok je naprodavanije Plug-In hibridno vozilo Mitsubishi Outlander PHEV.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.07.2016.

14:35

Najtraženiji zeleni automobili u Evropi su...

Prodaja električnih i Plug-In hibridnih modela još uvek je zanemarljiva u odnosu na ukupan broj novoregistrovanih vozila, a u ne baš velikoj konkurenciji izdvajaju se pomenuta dva automobila.

U periodu januar-maj 2016. Evropljani su kupili 9.516 primeraka modela Leaf. Njemu za vrat diše još jedan elektromobil iz Renault-Nissan grupacije - u istom vremenskom razdoblju, prodato je 9.388 automobila modela Renault Zoe.

Na trećem mestu je Tesla Model S, sa 5.360 isporučenih jedinica. U vrhu najprodavanijih elektromobila u Evropi su još i Volkswagen e-Golf, BMW i3, Kia Soul EV, Mercedes B250e i Volkswagen e-Up.
Nissan Leaf
Kada je reč o Plug-In hibridima, odnosno vozilima koja osim elektromotora za pogon koriste i agregat sa unutrašnjim sagorevanjem, a čije baterije je moguće dopuniti na javnim i kućnim strujnim punjačima, prvo mesto na listi najprodavanijih suvereno pripada modelu Mitsubishi Outlander PHEV sa 9.392 jedinice, dok je drugi VW Golf GTE sa 4.964 primerka, a treći Volvo XC90 Plug-In Hybrid za koji se odlučilo 4.252 kupca.

Četvrto i peto mesto pripalo je modelima Volkswagen Passat GTE i Mercedes C350e.
Mitsubishi Outlander PHEV
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: