Koncept kojim je Toyota iznenadila svet

Japanska kompanija objavila je prve fotografije zanimljivog koncepta ViRA.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 09.01.2016.

11:02

Koncept kojim je Toyota iznenadila svet

Na manifestaciji "Tokyo Auto Salon 2016", koja će se polovinom januara održati u glavnom gradu Japana, Toyota će izložiti novi koncept krosovera sa 3 vrata.

Automobil ima povišeno odstojanje od tla, ali i nisku, sportsku siluetu. Osim neuobičajenog dizajna koji nije karakterističan za ovog proizvođača, zanimljivo je i poreklo oznake ViRA.

Naime, Toyota je saopštila da ime predstavlja kombinaciju oznake dva serijska modela - Vitz (kod nas poznat kao Yaris) i RAV4.
Iako se na prvi pogled čini da ViRA nema ništa zajedničko sa pomenutim vozilima, Toyota objašnjava da je ova oznaka odabrana jer koncept u sebi objedinjuje upotrebljivost krosovera (RAV4) i kompaktne dimenzije automobila (Vitz).

Tehnički detalji za sada nisu dostupni a više informacija očekujemo sredinom meseca, nakon premijere ovog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: