Automobili

Ponedeljak, 12.02.2024.

11:09

Potvrđeno: Do Grčke sa jednim tagom

Od ovog leta ćete do omiljenih plaža moći samo da projurite kroz naplatne rampe.

Izvor: Izvor: Kurir.rs

Potvrđeno: Do Grčke sa jednim tagom
Foto: Ewa Studio/Shutterstock

Do početka leta između Srbije i Grčke biće uspostavljen sistem integrisane putarine, koji bi omogućio našim turistima i onima koji dolaze iz Grčke da koriste iste tagove za prolaz kroz naše dve zemlje.

Saradnja dve zemlje u oblasti saobraćaja i transporta je veoma dobra, naročito kada je reč o vazdušnom saobraćaju, ali i dalje može da se učini još mnogo toga kako bi ona bila još bolja, piše Kurir.

Kada je reč o sistemu naplate putarine, date su instrukcije našim nadležnim institucijama da okončaju preliminarne procedure koje uključuju studije isplativosti i bave se tehničkim, administrativnim, trgovinskim i pravnim aspektima primene elektronske naplate putarine.

U narednim nedeljama biće napravljen plan sa svim tehničkim detaljima i troškovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: