Kako registrovati automobil od jednog megavata?

Prvi od šest planiranih primeraka super-sportskog modela Koenigsegg One:1 registrovan je u Nemačkoj, ali proces registracije nije prošao bez problema.

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

10:40

Default images

Zahvaljujući autobanu i deonicama na kojima nema ograničenja brzine, Nemačka je idealan dom za novi model švedskog proizvođača superautomobila.

Međutim, ispostavilo se da Nemci nisu predvideli da se u njihovoj zemlji može registrovati automobil čiji motor proizvodi 1.000 kW.

Kompjuterski sistem koji služi za unos podataka prilikom registracije vozila dozvoljava da se u polje "snaga motora" (u kW) može upisati samo trocifreni broj, odnosno da maksimalna snaga može iznositi najviše 999 kW.

Tako su, zbog prvog produkcijskog "megaautomobila", u Nemačkoj bili prinuđeni da prilagode svoj program za unos podataka i dodaju mesto za četvrtu cifru u rubrici snaga motora vozila.
Koenigsegg One:1 predstavljen je početkom 2014. kao prvi serijski automobil na svetu čiji je odnos mase vozila i snage motora (u KS), 1:1, po čemu je i dobio ime.

Pogonska jedinica proizvodi 1.360 ks (1.000 kW) i 1.371 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a najveća moguća brzina automobila premašuje 450 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: